GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τη Δευτέρα τελικά οι συνομιλίες Πούτιν - Ζελένσκι στη Λευκορωσία

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, τη στιγμή που μαίνονται οι μάχες σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ...


Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, τη στιγμή που μαίνονται οι μάχες σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ, κάτι που επιβεβαίωσε και η πλευρά Ζελένσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το CNN επικαλούμενο τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν, αύριο, Δευτέρα (28/02).

Όπως ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα social media «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Λιγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, είπε ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

πηγη