GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός

"Στις φωτιές της Ηλείας μοιράζαμε σακούλες με λεφτά σε όποιον μιλούσε ελληνικά" Μια αντίδραση του κ. Λιβανού, σε ομιλία του δημάρχ...

"Στις φωτιές της Ηλείας μοιράζαμε σακούλες με λεφτά σε όποιον μιλούσε ελληνικά"

Μια αντίδραση του κ. Λιβανού, σε ομιλία του δημάρχου Σπάρτης, κ. Δούκα, για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία ήταν η αρχή του τέλους για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις.

Ο κ. Λιβανός παραδέχθηκε τη λάθος αντίδραση, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού κι εκείνος την έκανε αποδεκτή.



Η αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προήλθε από μια «μοιραία» για τον ίδιο και εξαιρετικά ντροπιαστική, όπως εξελίχθηκε, σύσκεψη στη Σπάρτη.

Η σύσκεψη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό.

Εκεί ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, έκανε ενώπιον του Σπήλιου Λιβανού εξοργιστικές δηλώσεις.

Το βίντεο αυτό έπεσε σήμερα στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τηλεφώνησε στον κ. Λιβανό και πήρε αμέσως την απόφαση για την καρατόμησή του.

Στο βίντεο -που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones- εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματα του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι, είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007.

Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…», είπε ο κ. Δούκας.

«Όποιος έλεγε καλημέρα, έπαιρνε λεφτά, έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…», ακούγεται να... πλειοδοτεί κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης:

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα»... Και όλοι μαζί γελάνε.

Δείτε το βίντεο από το ilialive:

πηγη