GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διάγγελμα Ζελένσκι: Ενημερώθηκα ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η συσσώρευση στρατευμάτων είχε εγείρει ανησυ...




Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η συσσώρευση στρατευμάτων είχε εγείρει ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια στρατιωτική εισβολή, αλλά η Μόσχα αρνείται συνεχώς ότι έχει τέτοια σχέδια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμά του σήμερα ανέφερε ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη, που έγιναν σε μια ομιλία του προς το έθνος του που αναρτήθηκαν στο Facebook, έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η συσσώρευση στρατευμάτων είχε εγείρει ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια στρατιωτική εισβολή, αλλά η Μόσχα αρνείται συνεχώς ότι έχει τέτοια σχέδια.

Αξιωματούχοι από την Ουκρανία, τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν συμμετάσχει σε διπλωματικές συζητήσεις για εβδομάδες με ελπίδες να αμβλύνουν τις εντάσεις στην περιοχή, αλλά οι συνομιλίες δεν έφεραν πρόοδο.

Μάλιστα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κήρυξε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ως εθνική «Ημέρα Ενότητας» στην Ουκρανία.

πηγη