GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης από την Μόσχα, λέει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Φρένο στο κλίμα αισιοδοξίας έβαλε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης από την πλευρά ...


Φρένο στο κλίμα αισιοδοξίας έβαλε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Φτάνοντας στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε αντίθετα ότι η συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται και σχολίασε ότι τα μηνύματα από τη Μόσχα περί βούλησης παράτασης των διπλωματικών διαβουλεύσεων «αποτελούν πηγή επιφυλακτικής αισιοδοξίας».

«Η τάση των τελευταίων μηνών, όπως είπε, είναι προς τη διαρκή ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις των Ρώσων», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, και μάλιστα υπογράμμισε ότι η πραγματική ένδειξη αποκλιμάκωσης θα είναι η απόσυρση βαρέως οπλισμού μαζί με τα στρατεύματα από τα σύνορα.



Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμα λάβει απάντηση στις γραπτές προτάσεις που απέστειλε στη Μόσχα στις 26 Ιανουαρίου για τα πεδία πιθανών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Επανέλαβε επίσης, ότι η Ρωσία δεν έχει λόγο σχετικά με το ποιες χώρες θα είναι υποψήφιες για ένταξη στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας «ιδρυτική αρχή» της Συμμαχίας το σεβασμό στην ελευθερία επιλογής κάθε ευρωπαϊκής χώρας σχετικά με τον αμυντικό της προσανατολισμό.


πηγη