GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Για κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων μιλούν οι Ουκρανοί-Διαψεύδουν οι Ρώσοι

Από Λευκορωσία καταγγέλλουν πως έγινε το...ντου -Μετακίνηση στρατευμάτων από την Κριμαία Η APU ανακοίνωσε πέντε ρωσικά αεροπλάνα που κα...


Από Λευκορωσία καταγγέλλουν πως έγινε το...ντου -Μετακίνηση στρατευμάτων από την Κριμαία

Η APU ανακοίνωσε πέντε ρωσικά αεροπλάνα που κατέρριψαν στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας το διαψεύδει..

Οι επίγειες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσαν ότι στις 24 Φεβρουαρίου καταρρίφθηκαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Λουχάνσκ.
Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα των χερσαίων δυνάμεων στο Facebook.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 5 αεροσκάφη και 1 ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Λουγκάνσκ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός είπε ότι η αεράμυνα κατέρριψε ρωσικό αεροπλάνο στην ανατολική Ουκρανία, γράφει επίσης το Reuters. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

"Η στρατιωτική υποδομή των αεροπορικών βάσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είναι εκτός λειτουργίας.
Πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης για ρωσικό αεροπλάνο που φέρεται να καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .

"Εκτός από έναν πραγματικό πόλεμο, έχει ξεκινήσει και ένας πόλεμος πληροφοριών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν 5 ρωσικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία αρνείται και ισχυρίζεται ότι κατέστειλε το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία λέει ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν προβάλλουν αντίσταση στα ρωσικά στρατεύματα.

Η Ουκρανία λέει ότι υπάρχει αντίσταση σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή. Και μέχρι στιγμής έχουν καταληφθεί μόνο δύο οικισμοί στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Μάλιστα, δεν υπάρχει ακόμη αξιόπιστη εικόνα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι το εξής:

- πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε στρατιωτικά αεροδρόμια, αποθήκες και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα,

- Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις σε πολλά μέρη (συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας) εισέρχονται στην Ουκρανία 

Επίσης, ανατινάχτηκε πύργος τηλεόρασης στο Λούτσκ, και έχουμε πυρκαγιές σε στρατιωτικές αποθήκες στην περιοχή Ντνεπροπετρόβσκ

Συγκεκριμένα η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας ισχυρίζεται για την έκρηξη του τηλεοπτικού πύργου στο Λούτσκ και πυρκαγιές σε στρατιωτικές αποθήκες στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ. 

Η υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης γράφει σχετικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, σύμφωνα με αυτούς, το AC 25 DPRC υπέστη ζημιές στο Λούτσκ (δεν υπήρξαν θύματα). Στο Nizhyn, γίνονται επιχιρήσεις για τον απεγκλωβισμό 6 ατόμων από τα ερείπια στο αεροδρόμιο.

Στην Πολτάβα ανακοίνωσε το σήμα "Αεροπορική Επιδρομή". Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης πρόσθεσε επίσης ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, επτά ιδιωτικά κτίρια κατοικιών στη Μαριούπολη έπιασαν φωτιά και μια οβίδα χτύπησε το αεροδρόμιο στο Kramatorsk.

Το "LPR" ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει την ελεγχόμενη από την Ουκρανία Shchastya και Stanytsia Luhanska. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν ότι δύο άρματα μάχης και πολλά φορτηγά της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστράφηκαν στην περιοχή Shchastya. 

Το μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δημοσιεύτηκε στη σελίδα των Χερσαίων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook. "Επιχειρησιακές πληροφορίες από την ανατολική Ουκρανία. Δύο τανκς και πολλά φορτηγά της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστράφηκαν στην περιοχή Shchastya", αναφέρει η έκθεση. 

Με τη σειρά του, το "LPR" δηλώνει ότι η Shchastia και η Stanitsa Luganskaya έχουν τεθεί υπό τον έλεγχό τους. Το LPR αναφέρει ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκαταλείπει μαζικά την πρώτη γραμμή.


πηγη