GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θα τους βγάλουν την ψυχή! Οι Ρώσοι κατεβάζουν τα τάνκς και ο Μπλίνκεν ζητάει διάλογο αλλά ετοιμάζεται για...καβγά (Βίντεο)

Οι Ρώσοι μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό από την Σιβηρία προς τα ουκρανικά σύνορα, ενώ έγινε και αιφνιδιαστικός έλεγχος στα στρατεύματα της...

Οι Ρώσοι μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό από την Σιβηρία προς τα ουκρανικά σύνορα, ενώ έγινε και αιφνιδιαστικός έλεγχος στα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στο πλαίσιο της προετοιμασίας των στρατιωτικών ασκήσεων Vostok-2022

Όσο Δύση-Ρωσία δεν τα βρίσκουν τόσο συνεχίζονται οι ψυχολογικές επιχειρήσεις.

 


Στρατιωτικές δυνάμεις οδεύουν προς τα ουκρανικά σύνορα...



Επίσης ο στρατιωτικός εξοπλισμός από τις περιοχές της Σιβηρίας μεταφέρεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

Αυτό συμβαίνει με φόντο μια τεταμένη κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Κλιμάκια με εξοπλισμό από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατευθύνονται προς τη Δύση, κατά πάσα πιθανότητα, προς τα σύνορα της Ουκρανίας.

Ανάμεσά τους είναι άρματα μάχης της 5ης ξεχωριστής ταξιαρχίας αρμάτων, γνωστά σε πολλούς από τις μάχες για το Ντεμπάλτσεβε», δήλωσε η διεθνής ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT), η οποία διεξάγει ανεξάρτητες έρευνες στρατιωτικών συγκρούσεων.

Οι συντάκτες αναφέρθηκαν στο βίντεο με τα κλιμάκια του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού που δημοσιεύτηκε στο TikTok και ήλεγξαν τον αριθμό σε μια από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί την υπηρεσία «gdevagon», η οποία επιτρέπει να παρακολουθήσει κανείς την τοποθεσία των αυτοκινηταμαξών.

Μεταξύ του εξοπλισμού, οι αναλυτές παρατήρησαν  φορτηγά, βυτιοφόρα, τανκς, οχήματα μάχης πεζικού, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad και Uragan.

Επιπλέον, στο βίντεο από το Νοβοσιμπίρσκ, είδαν, πιθανώς, το σύστημα αεράμυνας Tor ή το Shilka ZSU.

Η 5η ξεχωριστή ταξιαρχία αρμάτων μάχης εδρεύει στο Ούλαν – Ούντε.

Στις 11 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι άρχισαν ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή 3.000 στρατιωτικών και 300 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, αναφέρουν εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία και εικάζουν προετοιμασία εισβολής.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται αυτές τις εικασίες.

Αιφνιδιαστικός έλεγχος των στρατευμάτων της Ανατολής

Παράλληλα, στην Ρωσία, έχει ξεκινήσει αιφνιδιαστικός έλεγχος στα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στο πλαίσιο της προετοιμασίας  των στρατιωτικών ασκήσεων Vostok-2022.

Αυτό αναφέρει το TASS με αναφορά στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

"Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες για τη χειμερινή περίοδο εκπαίδευσης των στρατευμάτων συνεχίζονται.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την άσκηση Vostok-2022, πραγματοποιείται αιφνίδιος έλεγχος της ετοιμότητας μάχης στα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο έλεγχος αυτός θα δώσει την ευκαιρία να εκτιμηθεί η ετοιμότητα εκτέλεσης καθηκόντων μετά την ανασύνταξη σε μεγάλες αποστάσεις σε όλη τη Ρωσία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις δυνατότητες των υποδομών για τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού.

Η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει σχεδιαστεί για την προστασία του ανατολικού τμήματος της Ρωσίας.

Η περιφέρεια ενώνει στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στην Λίμνη Βαϊκάλη και την Άπω Ανατολή.

Η έδρα της βρίσκεται στο Χαμπάροφσκ.

Δηλαδή, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκπαιδεύτηκαν για τη γρήγορη μεταφορά μονάδων από απομακρυσμένες περιοχές.

Μπλίνκεν: Να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της η Ρωσία

Μετά τις συνομιλίες με τη Ρωσία για την ασφάλεια, οι ΗΠΑ περιμένουν μια απόφαση από τη Μόσχα για το πώς σκοπεύει να ενεργήσει στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Αυτό μετέδωσε το TASS επικαλούμενο τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν .

"Η Ρωσία πρέπει να τα συζητήσει όλα αυτά στο εσωτερικό της.

Κάνουμε το ίδιο... Υπάρχουν δύο δρόμοι και μπορούν να αποφασίσουν ποιον θα ακολουθήσουν... Υπάρχει ο δρόμος της διπλωματίας και του διαλόγου και είμαστε δεσμευμένοι σε αυτόν. 

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός, αυτός είναι ο πιο υπεύθυνος δρόμος όσον αφορά την επίλυση των διαφορών και επίσης την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά, αν επιλέξουν την αντιπαράθεση, αν επιλέξουν την επιθετικότητα, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για αυτό", δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πιστεύει επίσης ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα βρέθηκαν στη σημερινή κατάσταση "με πρωτοβουλία της Ρωσίας".

"Σε τελική ανάλυση, δεν μπορούμε να επιλέξουμε εμείς γι' αυτόν (τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν - σ.σ. ). Μπορούμε μόνο να καθορίσουμε με πολύ σαφείς κατηγορίες ποιες θα είναι οι συνέπειες των επιλογών που θα επιλέξει", δήλωσε ο Μπλίνκεν. 

Μαζική επίθεση από χάκερς στην Ουκρανία

“Να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που άφησαν χάκερς κατά τη διάρκεια μαζικής κυβερνοεπίθεσης που έπληξε ιστοτόπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας την Πέμπτη, καθιστώντας ορισμένους από αυτούς μη προσβάσιμους και αναγκάζοντας τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα.

Το περιεχόμενο των κυβερνητικών ιστοτόπων δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών επιθέσεων από χάκερς και δεν διέρρευσε κανένα προσωπικό δεδομένο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι ανεστάλη η λειτουργία αριθμού άλλων κυβερνητικών ιστοτόπων για να προληφθεί η εξάπλωση της επίθεσης σε άλλες πηγές, αλλά ήδη έχουν αποκατασταθεί οι περισσότερες από τις πληγείσες κρατικές πηγές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε παράλληλα στο Reuters ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή, αλλά σημείωσε ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από παρόμοια πλήγματα στο παρελθόν.

Η ηλεκτρονική επίθεση, η οποία έπληξε το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο ασφαλείας και άμυνας μεταξύ άλλων, σημειώνεται την ώρα που το Κίεβο και οι σύμμαχοί του σήμαναν συναγερμό για πιθανή νέα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία.


πηγη