GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» είπε ο Α.Τσίπρας Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ...



«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» είπε ο Α.Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πρώτη έμπρακτη αμφισβήτηση στη Βουλή της ικανότητας να κυβερνά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν πάει άλλο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στην ομιλία του ότι η πρόταση κατατίθεται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Ελπίδα, τη διαχείριση της πανδημίας, τον καλπασμό της ακρίβειας.

«Τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει η κοινωνία της λογικής από αυτή την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανόνας τους σε κάθε τραγωδία είναι να τα αποδίδουν όλα στην ατομική ευθύνη και αντιμετωπίζουν τα πάντα με όρους επικοινωνίας και θεατρικές γνώμες όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη την Τετάρτη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση της κοινωνίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή έχω την πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν πριν να είναι πολύ αργά για τη χώρα και για όλους μας καταθέτω πρόταση μομφής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προφανώς η πρόταση γίνεται δεκτή» απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα της Βουλής να ανακοινώνει διακοπή της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο και την διαδικασία των τριών ημερών να ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης εκ μέρους της κυβέρνησης «προφανώς η πρόταση σας γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, διακόπτεται η συνεδρίαση και αύριο το απόγευμα ξεκινάει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα την δώσει η Βουλή την σε επόμενες τρεις ημέρες.

Να μην ανησυχείτε καθόλου θα λάβετε όλες τις απαντήσεις για όλες τις υπερβολές και όλα τα ψέματα τα οποία προηγουμένως είπατε από τη Βουλή των Ελλήνων και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα οριστεί η σχετική διαδικασία σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων.


πηγη