GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αν δεν ήταν ο Στρατός θα είχαμε νεκρούς! Συνολική εικόνα της βοήθειας (Εικόνες και Βίντεο)

Ό,τι και να γίνει στην χώρα μας τα “κάστανα από την φωτιά” θα βγάλουν οι Ένοπλες δυνάμεις Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι οι ένοπλες δ...

Ό,τι και να γίνει στην χώρα μας τα “κάστανα από την φωτιά” θα βγάλουν οι Ένοπλες δυνάμεις

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας, χαίρουν τεράστιας εκτίμησης από το σύνολο του ελληνικού λαού, όχι τυχαία βεβαια.

Σε κάθε φυσική καταστροφή ή ανάγκη των πολιτών, οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν άμεσα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα τους ,πειθαρχημένα δίνοντας εμπιστοσύνη στο σύνολο του έθνους.

Από τις απεργίες λεωφορείων της δεκαετία του 1990, έως τις φωτιές την έφοδο μεταναστών στον Έβρο, τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις, το προσωπικό του στρατού της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, δίνει και θα δίνει πάντα το καλύτερο εαυτό του για τον Έλληνα πολίτη, αφού είναι “ σάρκα από την σάρκα του”.



Μετά τις καλοκαιρινές μεγάλες φωτιές που κατέκαψαν Αττική, Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι, το επόμενο στοίχημα των ενόπλων δυνάμεων παίχτηκε στην Αττική Οδό, στην οποία εγκλωβίστηκαν από χθες το μεσημέρι 1200 άτομα και χιλιάδα και αυτοκινήτων.


Με το που ειδοποιήθηκε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, σε χρόνους ρεκόρ έφτασαν στρατιώτες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί σε αυτή την οδική αρτηρία, κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, με τον απεγκλωβισμό, το μοίρασμα κλινοσκεπασμάτων, φαγητού και την διάσωση ευπαθών ατόμων.

Από καταδρομείς της Ζ ΜΑΚ έως μαθητές της Σχολής Ευελπίδων και μαυροσκούφηδες του ΚΕΤΘ, καθώς και άλλες μονάδες, έπεσαν με τα μούτρα κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν αυτό που ορκίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τον ελληνικό λαό, με κάθε τρόπο.


Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων.

Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με  έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού.

Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

Έχουν  αποδεσμευθεί 2 οχήματα  με 4 άτομα.-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 2 οχήματα με 10 άτομα.- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων.

Έχει αποδεσμευτεί.- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.2.Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα.

Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

3. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Το μόνο που πούμε να πούμε ενώ παραμένουν 200-300 εγκλωβισμένοι μαζί με 1000 αυτοκίνητα ακόμη στην Αττική Οδό, θα ήταν να πάνε όλα καλά, τα υπόλοιπα στην συνέχεια, η οποία θα είναι μεγάλη και οδυνηρή.

Και νεώτερα στοιχεία :
 
*Απεγκλωβισμοί:* Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1800 οχήματα μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.

Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη. ατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.