GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεσηκώνονται στην Ευρώπη κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού: Διαδηλώσεις σε Στοκχόλμη, Λονδίνο, Παρίσι και Ελσίνκι

«Τέλος στην τυραννία των πιστοποιητικών» ζητούν οι Ευρωπαίοι από τις κυβερνήσεις Μεγάλες διαδηλώσεις  σε Στοκχόλμη,  Γκέτεμποργκ, Λονδί...


«Τέλος στην τυραννία των πιστοποιητικών» ζητούν οι Ευρωπαίοι από τις κυβερνήσεις

Μεγάλες διαδηλώσεις  σε Στοκχόλμη,  Γκέτεμποργκ, Λονδίνο, Παρίσι  αλλά και  Ελσίνκι κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα με βασικό αίτημα την κατάργηση ενός μέτρου που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού παρά μόνο στον ασφυκτικό έλεγχο των λαών της Ευρώπης από τις κυβερνήσεις τους.

Το κίνημα κατά των πιστοποιητικών, (που υποστηρίζει με  πρωτοφανή εμμονή ο  Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ο οποίος επαίρεται ότι  είναι και δική του ιδέα)  γενικεύεται ύστερα και από τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού ότι θα τα καταργήσει μαζί με τα περισσότερο άλλα μέτρα.

Η Σουηδία έχει θεσπίσει το εμβολιαστικό πιστοποιητικό από την 1η Δεκεμβρίου. Από τις 12 Δεκεμβρίου, το πάσο είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με 50 και πλέον άτομα.

Απέναντι στην πανδημία, η Σουηδία, αντίθετα με άλλες χώρες, δεν επέβαλε lockdown στην πληθυσμό, ούτε έκλεισε τα σχολεία, προτιμώντας να συνιστά την τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, την εξ αποστάσεως εργασία και περιορισμένη χρήση της μάσκας.



Πιο ειδικά όπως ανακοίνωσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 19 Ιανουαρίου ο Βρετανός πρωθυπουργός παύουν να ισχύουν  η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, τα διαβατήρια Covid και η σύσταση για τηλεργασία.

Πρόκειται για τα μέτρα του Σχεδίου Β που είχαν σαν στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid αλλά που τώρα πρόκειται να εγκαταλειφθούν σε όλη την Αγγλία, ανακοίνωσε ο Τζόνσον.Οι περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν σύσταση εργασίας από το σπίτι, υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου και διαβατήρια Covid, θα λήξουν στις 26 Ιανουαρίου.


πηγη