GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε αργία τέθηκε ο 37χρονος Ιερέας – Την Τρίτη η απολογία του

Σε αργία τέθηκε ο κληρικός – Στα δικαστήρια στην Ευελπίδων βρέθηκε και η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος – Ο 37χρονος...

Σε αργία τέθηκε ο κληρικός – Στα δικαστήρια στην Ευελπίδων βρέθηκε και η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος – Ο 37χρονος ιερέας λειτουργεί σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Σοκ προκαλεί η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα με τη σύλληψη ιερά για βιασμό ανήλικης μαθήτριας του στο κατηχητικό.

Πριν από λίγο, ο ιερέας οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδω και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σειρά «σκληρών» αδικημάτων. Συγκεκριμένα ο ιερέας κατηγορείται πλέον για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, το οποίο, κατά πληροφορίες, αφορά σε ακατάλληλες φωτογραφίες που ζητούσε να του στέλνει το παιδί!, αναφέρει το protothema.gr


Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε και ο κατηγορούμενος. 

Ζήτησε, ωστόσο, και έλαβε προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί για την σε βάρος του δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του. Μάλιστα, στα δικαστήρια βρέθηκε και η κόρη του κατηγορούμενου ιερέα, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.


Ο ιερέας συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος, μελέτησε άμεσα το υλικό με τις καταγγελίες της ανήλικης και προχώρησε στην άσκηση της βαριάς ποινικής δίωξης σε βάρος του ιερέα.

Παράλληλα, με απόφαση αρχιεπισκόπου ο κληρικός τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην κατάθεσή του το κορίτσι αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του κατηγορούμενου, οι οποίες φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στη θεία του, τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα. 
Στην συνέχεια έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε χθες και η σχετική δικογραφία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και κίνησε τάχιστα τις νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

πηγη