GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανακατεύει την τράπουλα ο Ζελένσκι: Δεν αποκλείω ένα δημοψήφισμα για το Ντονμπάς ή την Κριμαία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μίλησε και για τη μορφή των επαφών του με τη Ρωσία και αποκάλυψε ότι δεν αποκλείει να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μ...



Ο Ουκρανός πρόεδρος, μίλησε και για τη μορφή των επαφών του με τη Ρωσία και αποκάλυψε ότι δεν αποκλείει να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μορφή απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το Ντονμπάς

ΟΠρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν αποκλείει τη διεξαγωγή πανουκρανικού δημοψηφίσματος για το Ντονμπάς.

«Δεν αποκλείω ένα δημοψήφισμα για το Ντονμπάς στο σύνολό του. Το θέμα εδώ δεν αφορά το καθεστώς. Μπορούμε να το έχουμε αυτό στη ζωή μας, μπορεί να είναι για το Ντονμπάς, την Κριμαία, ίσως για τον τερματισμό του πολέμου γενικά» ανέφερε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό 1+1.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μίλησε και για τη μορφή των επαφών του με τη Ρωσία και αποκάλυψε ότι δεν αποκλείει να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μορφή απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το Ντονμπάς.

«Δεν αποκλείω χωριστό σχήμα και άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Βλέπω υποστήριξη προς αυτήν την κατεύθυνση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τις Ηνωμένες Πολιτείες» επισήμανε στη συνέντευξή.

Ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους δεν του είχε προτείνει να πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών του Ντονμπάς για μια πιθανή σε διευθέτηση στην περιοχή. 

«Όχι, δεν μου πρόσφερε. Ειλικρινά, αυτό δεν συζητήθηκε επί της αρχής» κατέληξε.


πηγη