GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Η Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ήττα για τον Τζο Μπάιντεν

H Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό του Biden για ιδιωτικές εταιρίες.  Δημοκρατικοί αποσχίστηκαν και ψήφισαν μα...


H Γερουσία καταψήφισε τον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό του Biden για ιδιωτικές εταιρίες. 

Δημοκρατικοί αποσχίστηκαν και ψήφισαν μαζί με Ρεπουμπλικάνους και αυτό συνιστά μεγάλο χτύπημα στις δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλλουν μια ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση εκείνου που την δέχεται.

Mετά τις δικαστικές αποφάσεις τώρα έρχεται και η Γερουσία να ψηφίσει την ακύρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ιδιωτικές εταιρίες επιβολή του Μπάιντεν, με δύο Δημοκρατικούς να προσχωρούν στους Ρεπουμπλικάνους.

Η Γερουσία ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης υπέρ ακύρωσης της απόφασης του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 και την επιβολή τεστ για ιδιωτικές εταιρείες.

Ο τελικός απολογισμός ήταν 52-48 καθώς οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τζο Μάντσιν από τη Δυτική Βιρτζίνια και Τζον Τέστερ από τη Μοντάνα ενώθηκαν με όλους τους Ρεπουμπλικάνους ψηφίζοντας υπέρ της κατάργησης των εντολών υποχρεωτισμού.

Οι πολιτικοί αντιπρόσωποι, μέσω του νόμου για την αναθεώρηση του Κογκρέσου, έχουν την εξουσία να ανατρέψουν τους κανόνες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου με απλή πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία. 

Σύμφωνα με το νόμο, εάν η Βουλή ακολουθήσει τη Γερουσία και εγκρίνει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος μπορεί να το υπογράψει – επιτρέποντας την κατάργηση του διατάγματος- ή να ασκήσει βέτο, κάτι που θα επέτρεπε στο διάταγμα να παραμείνει σε ισχύ.

Το ψήφισμα πηγαίνει τώρα στη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, όπου το τοπίο είναι θολό.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου η Jen Psaki δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο εάν φτάσει στο γραφείο του.


πηγη