GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Σκοπιανοί θέλουν την πατρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων - Το VMRO επιμένει για “σκέτο” Μακεδονία

Κύμα σκοπιανού εθνικισμού σαρώνει το κρατίδιο μετά την παραίτηση Ζάεφ Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε τις άκρως αρνητικές εξελίξεις που λαμ...

Κύμα σκοπιανού εθνικισμού σαρώνει το κρατίδιο μετά την παραίτηση Ζάεφ

Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε τις άκρως αρνητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο γειτονικό μας κρατίδιο, στο οποίο όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται να αλλάξουν, άγνωστο με ποιο τρόπο, το όνομα “ Βόρεια Μακεδονία” που τους χάρισε απλόχερα η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, σε “σκέτο Μακεδονία”, ενώ εθνικιστικοί κύκλοι, φτάνουν στο ύψιστο σημείο προκλητικότητας, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνική πατρότητα των...Ολυμπιακών αγώνων.

Το έγκλημα με το κρατίδιο των Σκοπίων συνεχίζεται ειδικά τώρα  που το VMRO και ο πρόεδρος του Χριστιάν Μικόφσκι “παίζουν” με τις λέξεις σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν την επαίσχυντη για την Ελλάδα, συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χ.Μικόφσκι σε δηλώσεις του σε σκοπιανό ΜΜΕ, δήλωσε ότι “η νέα συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της “Βόρειας Μακεδονίας” είναι μια πραγματικότητα και ότι βάσει αυτής της πραγματικότητας λειτουργεί σήμερα το κράτος.



Τονίζει όμως ότι δεν του αρέσει το όνομα αυτό και θα εργαστεί με όλες τους τις δυνάμεις για να αλλάξει η κατάσταση αφού έρθει αυτός και το κόμμα του στην εξουσία.

«Αυτό που συμβαίνει στα δημοτικά συμβούλια ( αναφέρονται στο κράτος ως “Μακεδονία”) είναι γιατί ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν συνάδει με το Σύνταγμα.

Το αν θέλει κανείς να αποπροσανατολιστεί από την πτώση της κυβέρνησης είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι να έχουμε ταχύτατες κοινοβουλευτικές εκλογές με παραίτηση της Κυβέρνησης για να λύσουμε τα προβλήματα.

Αν με ρωτήσετε αν είναι πραγματικότητα, τότε δουλεύουμε ήδη πυρετωδώς. Ο Ζόραν Ζάεφ, έφερε αυτή τη νέα πραγματικότητα (την ονομασία “Β.Μακεδονία)”.

Μίλησαν όμως οι νέοι μας δήμαρχοι. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει είναι πραγματικότητα. Τώρα, το εάν θα γίνει ή όχι σεβαστή αυτή η πραγματικότητα, υπάρχουν άλλες συνέπειες, όπως η Εισαγγελία και το δικαστικό σώμα.

Εμείς ως (VMRO) θα εργαστούμε για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα.

Αυτή η πραγματικότητα είναι οδυνηρή και ταπεινωτική για όλους εμάς που νιώθουμε “Μακεδόνες», είπε ο Μικόφσκι.

Ερωτηθείς το πώς θα άλλαζε την πραγματικότητα, δηλαδή το πως θα επανέφερε την παλιά συνταγματική ονομασία των Σκοπίων, ο Μίτσκοσκι είπε: «Αυτό είναι μια ταπείνωση για εμάς, όταν καθίσουμε στο τραπέζι με τους….φίλους μας,...θα λέμε ότι αυτή η πραγματικότητα είναι εξευτελιστική για τους πολίτες. «Και αυτό είναι».

Όσοι λοιπόν διακήρυτταν ότι αν έρθει στην εξουσία το εθνικιστικό κόμμα VMRO στα Σκόπια, θα είχαμε ξανά σκέτο “Μακεδονία” είχαν δίκιο.

Ο λόγος είναι ότι στο εσωτερικό του κρατιδίου, θα βρεθεί από το VMRO η φόρμουλα να αναφέρεται με το όνομα “Μακεδονία”, ενώ τα αγάλματα δεν θα μετακινηθούν, οι ονομασίες δεν θα αλλάξουν, ούτε τα βιβλία των Σκοπιανών μαθητών επίσης.

Στο εξωτερικό τώρα, θα γίνονται ανάλογες κινήσεις από τους Σκοπιανούς ώστε να εμφανίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο το νέο όνομα της χώρας, υπερτονίζοντας την “Μακεδονική ταυτότητα”, που τόσο απλόχερα έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος.

Για παράδειγμα, η Ολυμπιακή Επιτροπή των Σκοπίων εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «Μακεδονική», παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις Ζάεφ σε Μητσοτάκη για «σχετικές τροποποιήσεις» με αφορμή τα γεγονότα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η γειτονική χώρα δεσμεύεται από την Συμφωνία (άρθρα 4, 6) και την τροποποίηση του Συντάγματός της (άρθρα 3 και 49) για την εξάλειψη οιασδήποτε μορφής αναθεωρητισμού και αλυτρωτισμού (από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς), με σεβασμό στην κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας και στην αρχή της μη ανάμιξης στις εσωτερικές μας υποθέσεις», αλλά αυτό το εδάφιο οι Σκοπιανοί θα προσπαθήσουν να το απαλείψουν με κάθε τρόπο όσο και αν δεν είναι νομικά εφικτό.

Σκοπιανοί κύκλοι αμφισβητούν την ελληνική πατρότητα των Ολυμπιακών αγώνων.

Μετά τους Τούρκους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να αλλάξουν την ελληνική ιστορία του Μεσαίωνα και του 1821, έρχονται και οι Σκοπιανοί εθνικιστές να μας πουν ότι δήθεν  "οι Ολυμπιακοί αγώνες, “διοργανώθηκαν αρχικά από τον Μακεδόνα Βασιλιά Αλέξανδρο Α’ και το όνομα τους το οφείλουν στο βουνό Όλυμπος”, και ως αποτέλεσμα ανήκουν στην ιστορία του Σκοπιανού έθνους".

“Κατά την περίοδο της περσικής κατοχής της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος Α' διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου.

Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Α' προσκαλεί όλα τα έθνη να  συμμετάσχουν σε αυτούς, και έτσι έχουμε τους πρώτους διεθνείς αγώνες που διοργάνωσαν οι Μακεδόνες πρόγονοι μας.

Η θεωρία ότι αυτοί οι αγώνες ήταν ελληνικοί είναι λανθασμένη και αυτό δεν είναι λογικό, γιατί τότε στην περιοχή αυτή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατίδια.

Οι μεγαλύτεροι αθλητές και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος για αυτό το γεγονός στη βόρεια πλευρά του ιερού Ολύμπου.

Έτσι, με τη συμμετοχή πολλών εθνών, το αθλητικό αυτό γεγονός είχε διεθνή χαρακτήρα.

Μετά την κατάρρευση της Μακεδονικής Μοναρχίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύτηκαν από τους Ρωμαίους.

Οι Ολυμπιακοί του 1896 στην Αθήνα έκλεψαν αυτή μακεδονική ταυτότητα των αγώνων αυτών”, καταλήγει το εθνικιστικό παραλήρημα Σκοπιανών κύκλων σε ΜΜΕ του κρατιδίου.

Όσοι εκτιμούν ότι κακώς αναφέρουμε αυτές τις σκοπιανές αθλιότητες και ιστορικές ανακρίβειες, να γνωρίζουν ότι το “ αυγό του σλαβικού εθνικισμού” που “επωάζεται” ξανά στα Σκόπια θα μας βάλει εκ νέου σε μπελάδες.

Με αυτές τις ανυπόστατες ιστορικές θεωρίες, οι Σκοπιανοί θα προστρέξουν σε συνέδρια, οργανισμούς, ινστιτούτα, Πανεπιστήμια  για να βρουν εύκωα ωτα, τα οποία ήδη βρήκαν στην Τουρκία, και να πείσουν για δήθεν δίκαια τους.

Ως ελληνικό κράτος, οφείλουμε εδώ και τώρα να δημιουργήσουμε μια ειδική κρατική υπηρεσία για την “ διαφύλαξης της ελληνικής ιστορίας”, απαρτιζόμενη από ειδικούς επιστήμονες και τεχνοκράτες, η οποία θα έχει διττή αποστολή:

Α. Από την μία να ακυρώνει προπαγάνδες κατά της ελληνικής ιστορίας στο εξωτερικό,

β. Και από την άλλη να αναζητά χαμένους ελληνικούς θησαυρούς ανά το κόσμο, από αυτούς που βούτηξαν οι φιλάνθρωποι ξένοι από την χώρα μας εδώ και δεκάδες χρόνια.


πηγη