GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα της Πολωνίας - Έτοιμος για όλα ο Στρατός (Βίντεο)

Χάος στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας με χιλιάδες μετανάστες να ετοιμάζονται να μπουν από τη Λευκορωσία ΗΠολωνία ανακοίνωσε την περασμένη ...

Χάος στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας με χιλιάδες μετανάστες να ετοιμάζονται να μπουν από τη Λευκορωσία

ΗΠολωνία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος του στρατού της σε 300.000 άνδρες - αριθμός που θα τον καθιστούσε τον μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση - καθώς ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για αποσταθεροποιητικές απειλές από τη Λευκορωσία, καθώς και εν μέσω νέων εικασιών των δυτικών μέσων ενημέρωσης για ρωσική στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στην Ουκρανία.



Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Jaroslaw Kaczynski ανέφερε την ευαίσθητη γεωπολιτική θέση της Πολωνίας, μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας, επισημαίνοντας «τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας» και τον «υβριδικό πόλεμο» που διεξάγει η Λευκορωσία του Λουκασένκο με τη μορφή μαζικής αποστολής μουσουλμάνων μεταναστών στα σύνορα της Πολωνίας.

Ο Kaczynski είπε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την άμυνα στοχεύει να ενισχύσει "ριζικά" τις ένοπλες δυνάμεις του έθνους.

«Αν θέλουμε να αποφύγουμε το χειρότερο, δηλαδή τον πόλεμο, πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με τον παλιό κανόνα: «Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Περιέγραψε την επείγουσα ανάγκη της Πολωνίας να διατηρήσει την «ικανότητα να αμύνεται αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνη της» - δεδομένου ότι βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης.

Σήμερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε βίντεο όπου απεικονίζει ένα μεγάλο καραβάνι μεταναστών, το οποίο προσπαθεί να διεισδύσει σε πολωνικό έδαφος, έπειτα από πιέσεις των λευκορωσικών αρχών.


Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επίσης ένα βίντεο με εκατοντάδες ανθρώπους να περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Λευκορωσίας το πρωί της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, μπορεί να υπάρχουν 1-5 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Σύμφωνα με το Zerkalo, οι μετανάστες πηγαίνουν στο σημείο ελέγχου Bruzgi.

Ο πολωνικός στρατός έχει ήδη δηλώσει πλήρη ετοιμότητα μάχης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, περισσότεροι από 12.000 Πολωνοί στρατιώτες βρίσκονται σε υπηρεσία στα σύνορα.

Τα πολωνικά στρατεύματα εδαφικής άμυνας κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία βρίσκονται σε ετοιμότητα 6 ωρών.

Δεν έχουν υπάρξει τόσο σοβαρές καταστάσεις στα πολωνικά σύνορα από το 1939, δήλωσε ο Πολωνός στρατιωτικός ειδικός Jerzy Kalicki.

Από την άλλη πλευρά η Συνοριακή Επιτροπή της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε τη μετακίνηση των μεταναστών και είπε ότι «η αδιαφορία και η απάνθρωπη στάση των πολωνικών αρχών ώθησαν τους πρόσφυγες να κάνουν ένα τέτοιο βήμα απόγνωσης», καθώς οι Πολωνοί συνοριοφύλακες είχαν οδηγήσει στο παρελθόν χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με Λευκορωσία.

Επίσης, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λευκορωσίας Ιγκόρ Κορόλ είπε ότι οι γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ τραβούν στρατεύματα στα σύνορα της Λευκορωσίας. 

Αλήθεια, λέει ότι «δεν θα δραματοποιούσε την κατάσταση».

Οι ηγέτες αυτών των χωρών, πιστεύει ο στρατιωτικός, προσπαθούν έτσι να αποσπάσουν την προσοχή του πληθυσμού τους «από τη βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση».


πηγη