GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αποκαλυπτικές εικόνες από την αμερικανική εφημερίδα Politico: ''H Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία''

Το Politico δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν στην περιοχή της ρωσικής πόλης Yelnya Ηαμερικανική εφημερίδα Politico, μετά την W...

Το Politico δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν στην περιοχή της ρωσικής πόλης Yelnya

Ηαμερικανική εφημερίδα Politico, μετά την Washington Post, ανέφερε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας το διέψευσε .

Ως επιβεβαίωση, το Politico δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν στην περιοχή της ρωσικής πόλης Yelnya, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου από την Maxar Technologies. Σε αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα , μπορεί κανείς να δει τη συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού, ιδίως τανκς, κοντά στην πόλη Yelnya, στην περιοχή Smolensk (συνορεύει με τη Λευκορωσία, αλλά η περιοχή Bryansk τη χωρίζει από την Ουκρανία).

Σύμφωνα με το Politico, επικαλούμενο στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας Jane's, που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, ο εξοπλισμός της 4ης Μεραρχίας Panzer της Ρωσίας μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε περιοχές γύρω από το Bryansk και το Kursk, κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με άρματα μάχης T-80U και αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού.

«Ένα μέρος της 1ης Στρατιάς των Φρουρών εντοπίστηκε επίσης στην περιοχή», γράφει το Politico.



Τέτοιες μονάδες, σύμφωνα με την Jane's, «είναι σχεδιασμένες για να εκτελούν επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα μάχης» και είναι «οι πρώτες που λαμβάνουν τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό».


Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου, η Washington Post έγραψε για τη μετακίνηση ρωσικού εξοπλισμού- και στρατιωτικού- στα δυτικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας .
Η εφημερίδα αναφέρθηκε επίσης σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία απεικόνιζαν ρωσικά στρατιωτικά κλιμάκια να μεταφέρουν φερόμενο εξοπλισμό στα νότια και δυτικά της χώρας.

Σε αυτό, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας την 1η Νοεμβρίου δήλωσε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία πρόσθετη μεταφορά ρωσικού στρατού, εξοπλισμού και όπλων στα κρατικά σύνορα με την Ουκρανία .
Και τα μηνύματα για μεταφορά στρατευμάτων ονομάστηκαν στοιχεία «πληροφοριακών-ψυχολογικών ενεργειών».