GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πως πίσω από το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται η Γερμανική κυβέρνηση με την προστατευόμενη BioNTech – Το μεγάλο κόλπο

Τι κοινό έχουν  BioNTech   και Moderna; - Πριν τα εμβόλια δεν είχαν παρασκευάσει κανένα φάρμακο.... Η ιδέα ότι οι εντολές εμβολίων και ...


Τι κοινό έχουν BioNTech και Moderna; - Πριν τα εμβόλια δεν είχαν παρασκευάσει κανένα φάρμακο....

Η ιδέα ότι οι εντολές εμβολίων και τα σχετικά μέτρα για τον εξαναγκασμό σε εμβολιασμό είναι προϊόν της επιρροής της «Big Pharma» των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών στις κυβερνήσεις.

Η προσέγγιση αυτή έχει βρει πολλούς θιασώτες….ανεξαρτήτως εάν είναι εν μέρει ή εν συνόλω αλήθεια.
Επιπλέον, με το εμβόλιο Pfizer να επιτυγχάνει την μια επιτυχία μετά την άλλη ως προς τις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές…και να κυριαρχεί όλο και περισσότερο στην αγορά εμβολίων Covid-19 τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην ηπειρωτική Ευρώπη (για να μην αναφέρουμε το Ισραήλ, του οποίου η εκστρατεία εμβολιασμού αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από την Pfizer), είναι σαφές ότι αυτό που πραγματικά εννοείται σήμερα ως «Big Pharma» τελικά είναι μόνο Pfizer αναφέρει το Brownstone Institute.

Μονοπώλιο τα εμβόλια της Pfizer - BioNTech

Μετά την αρνητική κάλυψη των ανεπιθύμητων παρενεργειών (ιδίως θρόμβωση και μυοκαρδίτιδες) οι άλλες δύο της «Big Pharma» η AstraZeneca στην ΕΕ και η Johnson & Johnson στην ΕΕ και ΗΠΑ, έχουν υποβιβαστεί.

Φαίνεται ότι στη Δύση τουλάχιστον, κινούμαστε προς ένα μονοπώλιο εμβολίων Covid-19 με επίκεντρο την Pfizer.
Ακόμη και το εμβόλιο κατά του Covid από την Moderna – μιας εταιρείας που παρά την φήμη της δεν είχε παρασκευάσει ούτε ένα φάρμακο στην αγορά στο παρελθόν και ως εκ τούτου που δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί ως «Big Pharma» – εξετάζεται για προβλήματα μυοκαρδίτιδας σε νέους και η χρήση του εμβολίου της Moderna περιορίζεται από πολλές χώρες, Σουηδία, Γαλλία και πολλές άλλες.

Η Pfizer, αντίθετα, παρέμεινε και παραμένει ανέγγιχτη.
Παρόλο που η μυοκαρδίτιδα είναι μια ευρέως αναφερόμενη και επίσημα αναγνωρισμένη ανεπιθύμητη παρενέργεια και των δύο εμβολίων τύπου mRNA, δηλαδή της Moderna και της Pfizer, παρόλο που πρόσφατη στατιστική ανάλυση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τα CDC, σε κάθε περίπτωση, δεν βρήκαν «σημαντική διαφορά» μεταξύ των δύο εμβολίων ως προς την μυοκαρδίτιδα σε άνδρες 18-25 ετών και παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της Moderna παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας προστασία (η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι ακόμη και διπλάσια από αυτή των εμβολίων της Pfizer έξι μήνες μετά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
vaersss1bn.png

Vaersss2BN.png
Τι μεγαλύτερη απόδειξη για την απεριόριστη δύναμη της «Big Pharma» – δηλαδή της Pfizer – θα μπορούσε να υπάρξει;
Αλλά αν η Pfizer δεν ήλεγχε τον κόσμο πριν από δύο χρόνια, πώς κατάφερε να τον ελέγχει σήμερα;

Επιπλέον, όπως πολλοί Αμερικανοί θα έχουν ανακαλύψει η πλήρης έγκριση του εμβολίου «Pfizer» από τον αμερικανικό Οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA δεν δόθηκε τελικά στην Pfizer, αλλά στην BioNTech Manufacturing GmbH που εδρεύει στην Γερμανίας, τον πραγματικό κατασκευαστή του λεγόμενου εμβολίου «Pfizer».
Θυμίζουμε ότι η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται για την παρασκευή του εμβολίου.

Αυτό είναι ήδη εμφανές από την κωδική ονομασία του εμβολίου: BNT162b2.
Περιττό να πούμε ότι το «BNT» δεν σημαίνει Pfizer.
Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών καθιστά επίσης απολύτως σαφές ότι το BNT162b2 είναι το εμβόλιο της BioNTech.
Έτσι, εκτός από τα δικά της άμεσα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου, η BioNTech λαμβάνει «μεγάλες προμήθειες για δικαιώματα εκμετάλλευσης» από την Pfizer για τις πωλήσεις του εμβολίου.
Η BioNTech, παρεμπιπτόντως, έχει παρόμοια συμφωνία με τη Fosun Pharma για την εμπορευματοποίηση του εμβολίου της στην Κίνα.

Τι κοινό έχουν BioNTech και Moderna; - Πριν τα εμβόλια δεν είχαν παρασκευάσει κανένα φάρμακο....

Η BioNTech δεν είναι όμως «Big Pharma», πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, ήταν ανύπαρκτη.
Η BioNTech εξακολουθούσε να είναι, στην πραγματικότητα, μια μικρή νεοφυής επιχείρηση, η οποία, όπως η Moderna, δεν είχε ακόμη παρασκευάσει κανένα προϊόν στην αγορά....πριν τα εμβόλια
Είναι εντυπωσιακό αλλά ούτε η Moderna, ούτε η BioNTech πριν το εμβόλιο δεν είχαν παρασκευάσει ούτε ένα φάρμακο ή οτιδήποτε έχει σχέση με την ιατρική… δεν είναι εντυπωσιακό αυτό… και ξαφνικά ανακάλυψαν το εμβόλιο για τον covid 19.

Στην ετήσια έκθεση για το 2019 της BioNTech που υποβάλλει στην SEC περιγράφει τα εξής:
«Είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία κλινικού σταδίου χωρίς φαρμακευτικά προϊόντα εγκεκριμένα για εμπορική πώληση.
Έχουμε υποστεί σημαντικές απώλειες από την ίδρυσή μας και αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε σημαντικές απώλειες για το άμεσο μέλλον…».
Έτσι, το 2ο τρίμηνο του 2020, η BioNTech είχε έσοδα μόνο 41,8 εκατ ευρώ και ζημίες 88,3 εκατ ευρώ.
Χάρη στο εμβόλιο για το Covid-19, όμως, ένα χρόνο αργότερα, στο 2ο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα της BioNTech είχαν εκτοξευθεί έως 5,31 δισεκατομμύρια ευρώ - αύξηση πάνω από 100 φορές! – εκ των οποίων πάνω από τα τρία τέταρτα σχεδόν 4 δισ. ευρώ ήταν κέρδη.

Όπως ανέφερε ο οικονομολόγος Carsten Brzeski της ολλανδικής τράπεζας ING , η BioNTech είχε «βρεθεί από το 0 στο 100 σε μόλις ένα χρόνο».
Τα πρόσφατα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου 2021 της BioNTech δείχνουν έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ και μικτά κέρδη σχεδόν 4,7 δισ. ευρώ.

Πως η BioNTech από το μηδέν βρέθηκε στο επίκεντρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας;

Είναι μια καθαρή ιστορία κρατικού παρεμβατισμού και επιδοτήσεων.
Πράγματι, η γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε την ίδρυση της BioNTech.
Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση αναγνώρισε τη βιοτεχνολογία ως έναν σημαντικό, δυνητικό τομέα ανάπτυξης και, το 2005, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης του οποίου ο στόχος ήταν να προωθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας βασισμένες στην ακαδημαϊκή έρευνα: την Gründungsoffensive Biotechnologie δηλαδή την βιοτεχνολογία.

Η BioNTech ήταν μία από τις εταιρείες που δημιουργήθηκαν υπό την αιγίδα του προγράμματος Go-Bio.
Το 2007, η Go-Bio χορήγησε για πρώτη φορά μια επιχορήγηση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ «Φάσης Ι» για την υποστήριξη της έρευνας του ιδρυτή της BioNTech Ugur Sahin στο Πανεπιστήμιο του Mainz σχετικά με την ανάπτυξη θεραπειών καρκίνου που βασίζονται σε mRNA, και στη συνέχεια ακολούθησε σχεδόν Επιχορήγηση 3 εκατομμυρίων ευρώ «Go-Bio Phase II» στη νεοϊδρυθείσα BioNTech RNA Pharmaceuticals GmbH το 2010.
Στα επόμενα χρόνια, η BioNTech θα συνεχίσει να απολαμβάνει δημόσια υποστήριξη: τόσο από την κρατική κυβέρνηση της Ρηνανίας-Παλατινάτου, της οποίας το Mainz είναι η πρωτεύουσα, όσο και ως ηγετικό μέλος ενός λεγόμενου «cluster» εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων.
Μεταξύ 2012 έως το 2017 έλαβαν 40 εκατομμύρια ευρώ σε ενίσχυση από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.
Το σύμπλεγμα ονομάζεται Cluster for Individualized Immune Intervention ή «Ci3».
Οι πρόεδροι του Ci3 είναι η σύζυγος του Sahin και επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της BioNTech, Özlem Türeci και ο συνιδρυτής της BioNTech, Christoph Huber.

Αλλά η ροή του δημόσιου χρήματος στη BioNTech αυξήθηκε κατακόρυφα το 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid έδωσε στην εταιρεία την ευκαιρία να στραφεί από τις μέχρι τώρα ανεπιτυχείς προσπάθειές της να αναπτύξει θεραπείες καρκίνου με βάση mRNA στην ανάπτυξη εμβολίου με βάση το mRNA κατά του Covid- 19.

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα που δημοσιεύτηκε από τον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα SWR, η BioNTech είχε ήδη επικοινωνήσει με τη γερμανική δημόσια ρυθμιστική υπηρεσία για τα εμβόλια, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, σχετικά με τα σχέδιά του να αναπτύξει ένα εμβόλιο Covid-19 τον Φεβρουάριο του 2020 – σε μια εποχή που ακόμη δεν είχε αναγνωριστεί ο κορωνοιός ως πανδημία.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι κλινικές δοκιμές είχαν ήδη ξεκινήσει!
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρείχε στην BioNTech 375 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για την υποστήριξη του εμβολίου της για τον Covid-19.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είχε ήδη προβλέψει 100 εκατομμύρια ευρώ για χρηματοδότηση της BioNTech.
Η χρηματοδότηση της Γερμανικής κυβέρνησης δεν χρειάζεται να επιστραφεί.

Όμως, με συνολικό μέσο εταιρικό φορολογικό συντελεστή περίπου 30% στη Γερμανία και πραγματικό ομοσπονδιακό συντελεστή σχεδόν 16%, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι έχει μια υγιή απόδοση της επένδυσής της.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις της εταιρείας , η BioNTech αναμένεται να έχει 16-17 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από εμβόλια Covid-19 για το 2021.

Ήδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου της BioNTech, ο Γερμανός οικονομολόγος Sebastian Dullien υπολόγισε ότι τα έσοδα της BioNTech από μόνα τους θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,5% του γερμανικού ΑΕΠ και επομένως θα αντιπροσωπεύουν 0,5% αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ – και ενώ η BioNTech δεν συνεισέφερε απολύτως τίποτα στο γερμανικό ΑΕΠ προηγουμένως!
Η BioNTech από μόνη της θα αντιπροσωπεύει έτσι περίπου το 1/8 της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ της Γερμανίας για το 2021.

Παρ' όλες τις συζητήσεις για τη δύναμη των Big Pharma, το εμβόλιο Covid-19 που είναι το βασικό αφήγημα σε όλο τον δυτικό κόσμο έχει έναν πολύ ισχυρό χρηματοδότη την Γερμανική κυβέρνηση.
Αυτό εγείρει ιδιαίτερα προφανή και ακανθώδες ζητήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τα συμβόλαια για τα εμβόλια και για τα 27 κράτη μέλη τα διαπραγματεύτηκε μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ηγείται η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Γερμανία, στην πραγματικότητα, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον δικό της προστατευόμενο.
Έτσι λοιπόν η Pfizer… υποστηρίζεται από την Γερμανική κυβέρνηση γιατί η BioNTech δεν είναι τίποτε άλλο από προστατευόμενη κρατική εταιρία που επιβίωσε από τις κρατικές επιδοτήσεις.

www.bankingnews.gr