GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Από μια κλωστή! Επιστράτευση Εφέδρων στην Ρωσία με κίνδυνο πολεμικής σύρραξης με την Ουκρανία

Σενάριο πιθανού ρωσο-ουκρανικού πολέμου και παρέμβασης Τούρκων και Αμερικανών Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloom...

Σενάριο πιθανού ρωσο-ουκρανικού πολέμου και παρέμβασης Τούρκων και Αμερικανών

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg είπαν ότι η Ρωσία κάλεσε δεκάδες χιλιάδες εφέδρους σε μια πρωτοφανή κλίμακα επιστράτευση στη μετασοβιετική εποχή.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν κάνοντας χρήση και χαρτών,  ενώ είναι σε ανοικτή επικοινωνία με συμμάχους στην Ευρώπη, ότι έχουμε πληροφορίες «περί μεγάλης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων και πυραυλοφόρου πυροβολικού για να προετοιμαστούν για μια ταχεία, μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία από πολλές τοποθεσίες» σε περίπτωση εισβολής.



Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, επτά χρόνια αφότου η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως από τη Δύση.



Χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες κοντά σε περιοχές που ελέγχονται από Ρωσόφωνους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν μοιραστεί πληροφορίες με τους συμμάχους τους, προειδοποιώντας για πιθανή ρωσική εισβολή, σύμφωνα με αναφορές που αναφέρουν ότι  «η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποθέτουν ότι πρόκειται για μπλόφα».

Το Bloomberg ανακοίνωσε ότι η Μόσχα έχει «καλέσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους σε κλίμακα άνευ προηγουμένου στη μετασοβιετική εποχή» που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν «για την εξασφάλιση εδάφους σε μεταγενέστερη φάση», επικαλούμενη δύο ανώνυμες πηγές.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι συμμετέχουν σε μια «ολοένα και ξέφρενη διπλωματική προσπάθεια» με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να αποτρέψουν μια τέτοια εισβολή μετά την εκτίμηση των ΗΠΑ «ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να σταθμίσει μια εισβολή στις αρχές του επόμενου έτους».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια επίθεση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου που πιθανότατα θα περιλαμβάνει «αεροπορικές επιθέσεις, πυροβολικό και τεθωρακισμένες μονάδες», ακολουθούμενες από αερομεταφερόμενες και αεραποβάσεις, ενώ θα έχουμε και μια μικρότερη χερσαία εισβολή μέσω της γειτονικής Λευκορωσίας.

Μεγάλος αριθμός 100.000, περίπου Ρώσοι πάνοπλοι στρατιώτες πιστεύεται ότι συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα.

Ο Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί με αγωνία τη συγκέντρωση των δυνάμεων του Κιέβου

Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, σημαντική ποσότητα όπλων προμηθεύεται το Κίεβο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθούσε τη συγκέντρωση των δυνάμεων του Κιέβου με ανησυχία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα.

«Το ίδιο το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις του, το Κίεβο βοηθάται να αναπτύξει τις δυνάμεις του, το Κίεβο εφοδιάζεται με σημαντική ποσότητα όπλων, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων και υψηλής τεχνολογίας. Και όλα αυτά, φυσικά, τα παρατηρούμε με μεγάλη ανησυχία », - είπε ο Πεσκόφ, αναφέρει το «Interfax».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στην κατεύθυνση της Κριμαίας και σε σχέση με εγκαταστάσεις στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, αυξήθηκαν οι κίνδυνοι προκλήσεων από το επίσημο Κίεβο.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Alexander Grebenkin.

Η κατάσταση στην περιοχή έγινε αντικείμενο συζήτησης σε επιχειρησιακή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επιπλέον, παραμένουν οι κίνδυνοι διείσδυσης εκπροσώπων τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων στο έδαφος της Ρωσίας. 

Όλο το παιχνίδι ΗΠΑ-Ρωσίας διαδραματίζεται στον έλεγχο του Βοσπόρου

Την ίδια στιγμή μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι, “ΗΠΑ και Τουρκία συζητούν ένα πιθανό μπλοκάρισμα του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Ρωσικά πολεμικά πλοία ενδέχεται να αποκλειστούν στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας με φόντο την πρόταση της Ουάσιγκτον να παραδοθούν άνευ όρων και ανεμπόδιστα μεγάλες περιοχές στη βόρεια Συρία υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Σε αντάλλαγμα, η Ουάσιγκτον ζητά από την Τουρκία να εμποδίσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανώς μέσω της απαγόρευσης της διέλευσης του Βοσπόρου”, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που είναι ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα διεξάγουν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για το βόρειο τμήμα της Συρίας και για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα διαδίδονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στην τουρκική κυβέρνηση να παραχωρήσει ορισμένες περιοχές στη βόρεια Συρία για να πείσουν την Τουρκία να συνεργαστεί πιο ενεργά κατά της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Ιρανός δημοσιογράφος Khayal Muazzin.

Αξιοσημείωτο είναι ότι νωρίτερα στον τουρκικό Τύπο υπήρχαν ήδη δηλώσεις ότι η Τουρκία θα μπορούσε να στηρίξει την Ουκρανία αποκλείοντας τον Βόσπορο.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος απλώς θα αποκλειστεί στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα”.

Όλα αυτά αποτελούν προς το παρόν απλά “πληροφορίες” μη επιβεβαιωμένες μάλιστα, αλλά σύντομα θα δούμε τι ακριβώς ετοιμάζουν Ρώσοι και Αμερικάνοι μαζί με τους Τούρκους σε Στενά και Μαύρη Θάλασσα.


πηγη