GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Τουρκικό σχέδιο της MOSSAD και της CIA να ανατρέψουν Ερντογάν το 2023»

Πρωτοσέλιδο με «αποκάλυψη» του σχεδίου της MOSSAD και της CIA φιλοξενεί σήμερα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ. «Το τουρκικό σχέδιο της MOSS...


Πρωτοσέλιδο με «αποκάλυψη» του σχεδίου της MOSSAD και της CIA φιλοξενεί σήμερα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

«Το τουρκικό σχέδιο της MOSSAD και της CIA έχει αποκαλυφθεί.
Στόχος της πλατφόρμας ψυχολογικών επιχειρήσεων που ονομάζεται Πρόγραμμα Εκδημοκρατισμού της Τουρκίας (TDP), η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της MOSSAD και χρηματοδοτήθηκε από το εβραϊκό κεφάλαιο, είναι να ανατρέψει τον πρόεδρο Ερντογάν το 2023», υποστηρίζει σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ» στο πρωτοσέλιδό της.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, “το μεγαλύτερο βήμα στο πλαίσιο του σχεδίου έγινε τον περασμένο Ιούνιο.
Το Τουρκικό Πρόγραμμα Δημοκρατίας, το οποίο σήκωσε τα μανίκια για την πολιτική και οικονομική κρίση στην Τουρκία, ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου 2021, με τη συμβολή ανθρώπων με γραφειοκρατικό υπόβαθρο και πληροφορίες και μέλη της FETÖ (γκιουλενιστές), που ανήκουν στις οργανώσεις με την ονομασία UANI, CEP και JFK, που κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ”.

Η Σαμπάχ γράφει ότι “το κοινό χαρακτηριστικό των ονομάτων σε αυτές τις τρεις οργανώσεις think-tank και των ιδρυτών του TDP είναι ότι αποτελούνται από άτομα που εργάστηκαν στους τομείς της πολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής και των πληροφοριών στις ΗΠΑ και συμμετείχαν στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μεταξύ των ιδρυτών του TDP είναι οι διευθυντές της οργάνωσης δεξαμενής σκέψης UANI, που ιδρύθηκε από τους πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Μέιρ Νταγκάν και Ταμίρ Πάρντο”.

Όπως αναφέρει, “αξιοσημείωτο είναι ότι 7 μέλη, μεταξύ των οποίων ο Τζον Μπόλτον, που είναι στο συμβουλευτικό συμβούλιο του TDP, η Φράνσις Τάουνσεντ, πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας και ο Τζεμπ Μπους, πρώην Κυβερνήτης της Φλόριντα, είναι επίσης στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του TDP.
Η διοικητική δομή του TDP αποτελείται από έναν πρόεδρο, ένα συμβουλευτικό συμβούλιο 9 ατόμων και έναν ανώτερο σύμβουλο”.

Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι “την προεδρία του ανέλαβε ο Μαρκ Ντ. Γουάλας, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Τα ακόλουθα ονόματα είναι στη διοίκηση: Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζόζεφ Λίμπερμαν, πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφαλείας Φράνσις Τάουνσεντ, Σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, αδελφός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, πρώην Κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, πρώην Η.Π.Α.

Ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντέιβιντ Λ. Φίλιπς, ο πρώην εμπειρογνώμονας της CIA για το Ιράν Norman T. Roule, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της CIA Robert G. Richer, πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, ο πρώην Πρέσβης Alejandro D. Wolff, Ιταλία πρώην ΗΠΑ και ο Ισραηλινός Πρέσβης Giulio Terzi di Sant`Agata, σύμβουλος και αναλυτής Diliman Abdulkader, manager Madeleine Joelson”.

Πηγή: ΚΥΠΕ