GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΕΘ: Αυτό που παρουσιάζεται τώρα ως «κορεσμός» λόγω Covid-19 ήταν μόνιμη κατάσταση του ΕΣΥ εδώ και 15 χρόνια!

Πώς δημιουργούν μια τεχνητή πίεση για να επιβάλλουν μέτρα περιορισμού των πολιτών Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στ...

Πώς δημιουργούν μια τεχνητή πίεση για να επιβάλλουν μέτρα περιορισμού των πολιτών

Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα οι «ειδικοί» και η κυβέρνηση υποστήριζαν ότι λάμβαναν μέτρα περιορισμού των ελευθεριών των πολιτών γιατί δεχόταν πίεση το ΕΣΥ και γέμιζαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Πριν από κάθε ανακοίνωση νέων μέτρων πρώτο θέμα στα ΜΜΕ επί ημέρες ήταν ότι γέμισαν με ασθενείς οι ΜΕΘ. Όμως το πρόβλημα με τις ΜΕΘ δεν υπάρχει τώρα, λόγω Covid-19, αλλά εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια.



Όσο και εάν κάποιο το έχουν ξεχάσει τα γραπτά μένουν και εάν κάποιος κάνει μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρει δημοσιεύματα τα οποία έγραφαν για κατάρρευση του ΕΣΥ, για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ κτλ. 

Άρα τελικά πως «πιέζεται» το ΕΣΥ τώρα λόγω Covid-19;

Αφού πάντα πιεζόταν το ΕΣΥ!

Φέτος και πέρσι έγινε, ότι κάθε χρόνο τον χειμώνα, όταν και υπάρχουν περισσότερες ιώσεις και άρα περισσότερος κόσμος αρρωσταίνει και πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Αυτό δεν οφείλεται στην «θανατηφόρα πανδημία», όπως παρουσιάζεται για να επιβάλλονται μέτρα περιορισμού, αλλά στην γενική αδυναμία του ΕΣΥ, το οποίο παραμένει εδώ και δεκαετίες υποστελεχωμένο. 

Φυσικά συνέβαλε και ο Covid-19 στο να υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, όμως ακόμα και γι' αυτό η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα!

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας έφτιαξαν λίγες ΜΕΘ, οι οποίες όπως ομολόγησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, φτιάχτηκαν πρόχειρα και αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από το φυσιολογικό, ενώ ακόμα και οι καινούργιες ΜΕΘ που φτιάχτηκαν παραμένουν κλειστές.

Γιατί;

Επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να διώξει 7.000 περίπου υγειονομικούς που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν!

Ναι, τα μοναδικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση για να μην πιέζεται το ΕΣΥ ήταν να διώξει τους υγειονομικούς και να επιβάλλει απόλυτο έλεγχο των πολιτών με πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε λοιπόν να ακούσει τον Σ.Πέτσα και να «μην πετάξει για τις ΜΕΘ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», αλλά να τα δώσει στα ΜΜΕ για να εκφοβίζουν τους πολίτες και να υποστηρίζουν διαρκώς ότι το ΕΣΥ πιέζεται και πως πρέπει οι πολίτες να παραδώσουν τις ελευθερίες τους γιατί αλλιώς... θα πεθάνουν. 

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε το εξής.

Πλέον διασωληνώνουν με σχετική ευκολία ασθενείς, ενώ ακόμα και άδειες να είναι οι ΜΕΘ θα μεταφέρουν ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες για να έχουν - θεωρητικά - καλύτερη φροντίδα. 

Ας πάψει λοιπόν το παραμύθι για τις ΜΕΘ, γιατί είναι κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια όπως θα δείτε στα παρακάτω ντοκουμέντα και είναι κάτι που θα μπορούσε να λύσει η κυβέρνηση εάν πραγματικά το ήθελε.

Άλλωστε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας πολλοί επιστήμονες τονίζουν ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. 

Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να περιορίσει τις ελευθερίες των πολιτών. «Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος χθες.

Πράγματι ο σκοπός τους δεν είναι να ανοίξουν ΜΕΘ, αλλά να επιβάλλουν μέτρα και να εμβολιαστεί ο κόσμος για να μην μείνουν στο ράφι τα εμβόλια. 

Δείτε μερικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από μια περίοδο στην οποία δεν υπήρχε Covid-19:


πηγη