GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Ρεσιτάλ» τουρκοφιλίας και από τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεσιτάλ τουρκοφιλίας έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anad...



Ρεσιτάλ τουρκοφιλίας έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu

O Δημοκρατικός Adams υπηρέτησε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης για 22 χρόνια, κέρδισε τις εκλογές για την δημαρχία της Νέας Υόρκης στις 2 Νοεμβρίου και θα αναλάβει καθήκοντα επίσημα  την 1η Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξή του στο Anadolu μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για την Τουρκοαμερικανική κοινότητα της πόλης, χαρακτηρίζοντάς τους «μεγάλους συντελεστές στην οικονομία μας».


«Είμαι φίλος του τουρκικού λαού εδώ και στο εξωτερικό. Έχω έναν μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ζει στο Μπρούκλιν, πιθανώς έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας», είπε.

«Θα συγκεντρώσουμε αντιπροσωπείες που θα εμπλέκουν επικεφαλής επιχειρήσεων για να εξετάσουν πώς να κάνουμε business εδώ στην Νέα Υόρκη και πώς μπορούμε να κάνουμε business στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις διαπολιτισμικές σχέσεις, ο εκλεγμένος δήμαρχος είπε ότι θα ζητήσει από τους νέους Αμερικανούς να επισκεφτούν μέρη όπως η Κωνσταντινούπολη και η Καππαδοκία και άλλα μέρη στην Τουρκία «καθώς φέρνουμε νεαρούς Τούρκους φοιτητές εδώ στη Νέα Υόρκη για να απολαύσουν τον πλούσιο πολιτισμό και εδώ».

Ο Adams, όπως είπε, έχει βρεθεί στην Τουρκία έξι φορές και ανυπομονεί να ταξιδέψει ξανά πολλές φορές.

Αναφερόμενος στην Κωνσταντινούπολη είπε πως οι Τούρκοι γενικά «είχαν μια εξαιρετική ικανότητα να διατηρήσουν την ιστορία καθώς και μια εξαιρετικά σύγχρονη πόλη».

(Περιοδικό Τούρκων της Αμερικής 2019  με τον Adams)

«Και είναι αυτός ο συνδυασμός που σε παρασύρει στο να καταλάβεις πώς η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας και συνεχίζει να το κάνει στη διαμόρφωση του μέλλοντος», πρόσθεσε.  

«Κοιτάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία  και κάποια από τα επιτεύγματά της σε διαπολιτισμικό επίπεδο, πιστεύω ότι ο πολιτισμός μέσα από την Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ιστορία της δικής μας χώρας.

Αυτό είναι που με ελκύει σε αυτή την χώρα (Τουρκία)». 

«Ανυπομονώ να ξαναπάω στην Τουρκία και να επισκεφτώ με την Turkish Airlines όλες αυτές τις σπουδαίες πόλεις.

Την επόμενη φορά θα πάω στην Καππαδοκία να πετάξω με τα αερόστατα».

Σημείωσε πως στόχος του είναι να υπάρξουν και άλλες αδελφοποιήσεις τουρκικών πόλεων με κοινότητες της Νέας Υόρκης.

Οι δηλώσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από την ελληνική ομογένεια, η οποία ενοχλήθηκε για την μονόπλευρη παρουσίαση της οθωμανικής Τουρκίας.

Σε συντονισμένες ενέργειες μαζί με τους Αρμενίους και τους Έλληνες της Κύπρου, ετοιμάζονται ήδη να στείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας.


www.sigmalive.com