GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα: Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκη

Τα ραντεβού θα πρέπει να έχουν κλείσει οι πολίτες μέχρι τις 16 Ιανουαρίου Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στ...



Τα ραντεβού θα πρέπει να έχουν κλείσει οι πολίτες μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν κάνουν το εμβόλιο έως τις 15 Ιανουαρίου θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα!

O πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν αυτό το μέτρο θα ισχύει και για όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση.

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. 

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται 2η στην Ευρώπη σε ρυθμό καθημερινών ραντεβού για εμβόλιο για 3η δόση.

Ωστόσο από τους 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών, τον Σεπτέμβριο έσπευσαν να εμβολιαστούν μόνο 60.000.

Ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες, όπως γίνεται στην Αυστρία, καθώς η κυβέρνηση πλέον θα τιμωρεί (και) με πρόστιμα τους ανεμβολίαστους πολίτες. 

2 δωρεάν self test στις γιορτές

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης 2 δωρεάν self test για όλους τους ενήλικες πολίτες την περίοδο των εορτών, ένα πριν τα Χριστούγεννα και ένα πριν την Πρωτοχρονιά.

πηγη