GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπόθεση Περάματος: Εκστρατεία συμπαράστασης για τους αστυνομικούς - “Είμαστε όλοι ΔΙ.ΑΣ”

Μεγάλη κινητοποίηση στα social media Επειδή για αυτούς δεν θα γίνουν πορείες ούτε διαδηλώσεις συμπαράστασης.... Κύμα συμπαράστασης, από ...


Μεγάλη κινητοποίηση στα social media

Επειδή για αυτούς δεν θα γίνουν πορείες ούτε διαδηλώσεις συμπαράστασης....

Κύμα συμπαράστασης, από χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους 7 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για την φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Η εικόνα που ακολουθεί έχει αναρτηθεί στους λογαριασμούς πολλών χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

ΑΠΛΑ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ

(για όσους θέλουν απλώς προσθέτουν το hashtag στο προφίλ τους)"

Με αυτά τα λόγια το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής έχει ξεκινήσει μια "εκστρατεία" συμπαράστασης στα social media για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στα γεγονότα του Περάματος και ήδη πολύ μεγάλος αριθμός έχει ανταποκριθεί...

Στο μεταξύ ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, είπε ότι «χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα, χάθηκε ακόμη ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω και εγώ την θλίψη μου».

Σε ότι αφορά τις κινήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο κ. Κρικέτος είπε ότι «όπως καταγράφηκαν τα γεγονότα στην επίσημη έκθεση της ΓΑΔΑ: κρίθηκε ύποπτο ένα όχημα το οποίο ήταν κλεμμένο, έγινε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει για έλεγχο σε ασφαλές σημείο, ο οδηγός διέφυγε, το αυτοκίνητο χάθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε αργότερα, κάποια στιγμή που εγκλωβίστηκε από ένα λεωφορείο το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε μηχανές των αστυνομικών».

Συμπλήρωσε, «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους.

Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Ακόμη, προσέθεσε ότι «από όσο μαθαίνω, σε έναν από τους συλληφθέντες, ο εισαγγελέας αποδίδει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Είναι και οι αστυνομικοί άνθρωποι, έχουν οικογένειες και οφείλουν να προστατεύουν τις ζωές τους και τις ζωές των πολιτών», ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του, εάν όσα ακολούθησαν την φονική καταδίωξη στο Πέραμα, οδηγήσουν τους αστυνομικούς να μην ασκούν όπως πρέπει το καθήκον τους σε ανάλογες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο που θα εντοπίσουμε, να το αφήσουμε να συνεχίσει;

Αυτό μας ζητούν;

Αυτό δεν πρέπει να γίνει».


πηγη