GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρωσία: Υπερπολυτελής βασιλικός γάμος για απόγονο των Ρομανόφ – Ο πρώτος από το 1917

Ένας σημαντικό κοσμικό γεγονός έλαβε χώρα την 1η Οκτωβρίου στη Ρωσία. Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος βασιλικός γάμος από το 1917, όταν και α...

Ένας σημαντικό κοσμικό γεγονός έλαβε χώρα την 1η Οκτωβρίου στη Ρωσία. Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος βασιλικός γάμος από το 1917, όταν και ανετράπη η ηγεμονία των Ρομανόφ από τους Μπολσεβίκους, και γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν μέχρι την Αγία Πετρούπολη για να παραβρεθούν στην λαμπερή τελετή

ΟΜέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov, απόγονος της πρώην αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας, παντρεύτηκε την Ιταλίδα συντροφό του, Rebecca Virginia Bettarini, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα. 

Ο 40χρονος Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov, γεννήθηκε στη Μαδρίτη και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία και τη Γαλλία. Η 39χρονη σύζυγός του, που πέρσι αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova έφτασε στον γάμο συνοδεία πατέρα της, Roberto Bettarini, ο οποίος υπηρέτησε στην ιταλική διπλωματική υπηρεσία.

Ρώσοι ορθόδοξοι κληρικοί πραγματοποίησαν την τελετή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η μητέρα του γαμπρού, η Μεγάλη Δούκισσα Maria Vladimirovna της Ρωσίας – η αυτοαποκαλούμενη κληρονόμος του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρωσίας – και πάνω από δώδεκα ανήλικοι βασιλείς της Ευρώπης.

Μεταξύ των 1.500 καλεσμένων ήταν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με την σύζυγό του, Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Λέα του Βελγίου. Παρόντες, επίσης, στην γαμήλια τελετή ήταν ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ με τον σύζυγό του, Γκωτιέ Ντεστενέ και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Οι Romanov

Η δυναστεία των Ρομανόφ κυβέρνησε τη Ρωσία για πάνω από 300 χρόνια προτού ο Νικόλαος Β’ παραιτηθεί στις αρχές του 1917, πριν την Επανάσταση των Μπολσεβίκων τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, τον εμφύλιο πόλεμο και τα 70 χρόνια κομμουνιστικής κυριαρχίας, που ακολούθησαν.

Ο προπάππους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich, έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της μπολσεβίκικης επανάστασης του 1917.
Πρώτα έφτασε στη Φινλανδία και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov επισκέφτηκε τη Ρωσία για πρώτη φορά το 1992 και μετακόμισε στη Μόσχα το 2019, όπου ασχολείται με σειρά φιλανθρωπικών έργων.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, ο Νικόλαος Β’, η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους δολοφονήθηκαν από μια επαναστατική ομάδα τον Ιούλιο του 1918, στο κελάρι ενός σπιτιού εμπόρων στο Yekaterinburg, μια πόλη 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2000 αγιοποίησε τον Νικόλαο Β ‘, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως αδύναμος ηγέτης από τις σοβιετικές αρχές.

Δείτε φωτογραφίες:


pentapostagma