GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πόλεμος στη Συρία: Η Ρωσία έστειλε στην Ταρτούς επειγόντως πυραύλους "Calibr"- Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις με την Τουρκία;

Γιατί το Κρεμλίνο "φόρτωσε" τόσους πυραύλους Κρουζ Calibr πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Συρία; ΗΡωσία έστειλε στην Ταρτού...

Γιατί το Κρεμλίνο "φόρτωσε" τόσους πυραύλους Κρουζ Calibr πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Συρία;

ΗΡωσία έστειλε στην Ταρτούς επειγόντως πυραύλους "Calibr", για να χρησιμοποιηθούν για τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, και η κοινή στρατιωτική λογική μας υπαγορεύει ότι η Μόσχα ετοιμάζει νέα πυραυλικά πλήγματα κατά οργανωμένου εχθρού που σίγουρα δεν θα είναι οι Τζιχαντσιτές, αλλά πιθανόν άλλη χώρα με επεκτατικές βλέψεις, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις Ρώσων ειδικών.

Είναι πολύ πιθανό ο πόλεμος στη Συρία, μισοξεχασμένος τους τελευταίους μήνες, να εκραγεί ξανά γεμίζοντας με ειδήσεις τις κύριες ιστοσελίδες των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις, δηλώνουν ρωσικές πηγές, ετοιμάζουν ένα ακόμη μαζικό πλήγμα από πυραύλους Κρουζ υψηλής ακρίβειας τύπου "Kalibr", σε βάσεις των τουρκόφιλων μαχητών που έχουν ενεργοποιηθεί έντονα στο νότο της χώρας, ενώ οι Τούρκοι πιέζουν για να διευρύνουν την ζώνη κατοχής στην Βόρεια Συρία (ερχόμενοι σε ευθεία ρήξη με την Μόσχα).

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό που εφοδιάζεται συνεχώς στα αγκυροβόλια του με πυραύλους Calibr χωρίς πυρηνική κεφαλή, σε εκδόσεις που διαθέτουν εμβέλεια 1.500-2.000 χιλιομέτρων, θα εμφανιστεί εγκαίρως στην Tartus ως μέρος του μόνιμου επιχειρησιακού σχηματισμού του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Εδώ και αρκετό διάστημα τα ντιζελοκίνητα ρωσικά υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  B-262 "Stary Oskol" και B-267 "Rostov-on-Don" (κλάση "Varshavyanka"), μαζί με την φρεγάτα "Admiral" είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kalibr για αρκετούς μήνες.

Η Φρεγάτα “Ναύαρχος Έσσεν» και το περιπολικό πλοίο "Vasily Bykov", που απέπλευσαν από την Σεβαστούπολη, είναι επίσης εφοδιασμένα με πυραύλους "Calibr".

“Αυτός ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για μάχη με σοβαρές εχθρικές δυνάμεις σε στόχους σε θάλασσα και στεριά”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Όλα αυτά απλά είναι τα προεόρτια μιας πιθανής σύγκρουσης Τούρκων και Ρώσων, ειδικά μετά την προαναγγελθείσα αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία, και ενώ η Τουρκία κινείται ολοταχώς προς την Ουάσιγκτον.

Ρωσία και η Τουρκία διαχωρίζουν αποτελεσματικά τις δράσεις τους έως τώρα, αλλά αυτή h αρμονία του χάους δεν θα κρατήσει για πολύ, δηλώνουν ξένοι ειδικοί αναλυτές.Οι δύο χώρες ευρίσκονται σε πλήρη αντίθεση  στις συγκρούσεις σε Συρία, Λιβύη, και σε περιορισμένο βαθμό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Ρωσία από την πλευρά της, περιορίζει τη συμπεριφορά της Άγκυρας στη Συρία με την απειλή επίθεσης στην επαρχία Idlib, που είναι κοντά  στα σύνορα της Τουρκίας.

Μια ενδεχόμενη ρωσική χερσαία επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει 3 εκατομμύρια Σύριους να εισέλθουν στην Τουρκία, και αυτό ίσως να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ήδη δοκιμαζόμενη τουρκική οικονομία και την εκλογική υποστήριξη του Ερντογάν.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Άγκυρα θα διαλέξει ξανά την δύση και στην Συρία, όπως έκανε στην Κριμαία και την Ουκρανία, και θα φτάνει μόνο ένα “λάθος” στο συριακό εναέριο χώρο για παράδειγμα, για να δούμε μια πιθανή ρήξη Μόσχας και Άγκυρας.

Η ουσία πάντως είναι ότι οι Ρώσοι δεν “φορτώνουν” πολεμικά και αεροσκάφη με πυραύλους Κρουζ Kalibr για τα μάτια του κόσμου, και σίγουρα ξέρουν πολλά παραπάνω.


πηγη