GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ… ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»! (Μέρος Β')

Τον Οκτώβριο του 1973, ο Μίκης Θεοδωράκης βρισκόταν σε δεξίωσι που του παρέθεσαν Ελληνοαμερικανοί, μεταξύ των οποίων ο Jim Pyrros και ο ...


Τον Οκτώβριο του 1973, ο Μίκης Θεοδωράκης βρισκόταν σε δεξίωσι που του παρέθεσαν Ελληνοαμερικανοί, μεταξύ των οποίων ο Jim Pyrros και ο μετέπειτα πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θεόδωρος Κουλουμπής. Αποσπάσματα από όσα τους είπε ο εκλειπών γνωστός αριστερός μουσικοσυνθέτης επέζησαν από τα Ημερολόγια του Jim Pyrros που είδαν αποσπασματικά το φως της δημοσιότητος στο περιοδικό «ΑΝΤΙ», τεύχος 724 (3-11-2000).

Παρακάτω παραθέτουμε επί λέξει τα όσα -μεταξύ άλλων- είπε εκείνο το βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης:

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕ.

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΟΓΟΥΣ!

«Συμπαθώ τον Παπαδόπουλο! Ναι, οι άνθρωποί του είναι κακοί (sic).

Αλλά ο Παπαδόπουλος έκατσε στο γραφείο του και δούλεψε!

Όχι σαν τον Γεώργιο Παπανδρέου που το μόνο που ήξερε ήταν να βγάζει λόγους. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν μέγας φίλος των ΗΠΑ και φανατικός αντικομμουνιστής.

Δεν ήθελε ούτε να μου απευθύνει τον λόγο…. Ο Παπαδόπουλος δεν υπήρξε δολοφόνος… Αν περνούσε από το χέρι του Αντρέα, αυτήν την στιγμή θα είχαμε τουλάχιστον 20.000 σκοτωμένους!»

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΥΣΗ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ…

«Μου αρέσει η λύση Μαρκεζίνη. (σ.σ. Ο Σπ. Μαρκεζίνης υπήρξε Πρωθυπουργός του καθεστώτος Γ. Παπαδοπούλου από 8/10/1973 έως 24/11/1973).

Ο Μαρκεζίνης είναι πολύ διαφορετικός… Είναι καλλιεργημένος, πεπειραμένος, αποτελεί μία εξέχουσα προσωπικότητα και θα τα πάει τα πράγματα μαλακά – μαλακά…»

ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ...

«Ο Ανδρέας δεν ξέρει πολιτικά. Ούτε οικονομικά ξέρει. 

Δεν είναι λύση για την Ελλάδα ο Ανδρέας.

Δεν έχει προσφέρει… Ο Ανδρέας έλειπε από την Ελλάδα σε όλους τους αγώνες της δεκαετίας του 1940 και του 1950. Ο Ανδρέας έχει καλό παρουσιαστικό, έχει την ικανότητα να μιλά λογικά και πειστικά.

Βέβαια, μία ώρα αργότερα θα σου πει τα εντελώς αντίθετα!...»

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ…

«Στην πραγματικότητα, το 90% των Ελλήνων κομμουνιστών θα πηγαίνανε στην κρεμάλα, αν οι Ρώσοι καταλάμβαναν την Ελλάδα… Η ελληνική αριστερά είναι φιλοαμερικανική… Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είμαι κι εγώ φιλοαμερικανός…

Ο Παναγούλης υπέφερε, αλλά δεν πρόκειται περί σοβαρού προσώπου.

Ο Παναγούλης διατείνεται πως η Ελλάδα είναι μία μεγάλη φυλακή.

Τι λέει; Οι Έλληνες κάθονται, πίνουν το ουίσκυ τους, πηγαίνουν στα κέντρα, γλεντάνε…»


Μάνος Χατζηδάκης


.