GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

16% ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΠ ή 16% ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ;

Τι τρέχει με την οικονομία; Πως γίνεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για αυξήσεις του ΑΕΠ όταν ο λαός διαπιστώνει λιγότερα χρήματα στην τ...



Τι τρέχει με την οικονομία; Πως γίνεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για αυξήσεις του ΑΕΠ όταν ο λαός διαπιστώνει λιγότερα χρήματα στην τσέπη του; Πως γίνεται να ευημερεί μια οικονομία στα κυβερνητικά συρτάρια αλλά να ψυχορραγεί στους εμπορικούς δρόμους; Πως γίνεται να έχει απομακρυνθεί τόσο η κυβέρνηση από την πραγματική οικονομία και ταυτόχρονα να πιστεύει ότι με διθυραμβικές ανακοινώσεις κι όχι με τολμηρά μέτρα, μπορεί να αναρρώσει η οικονομία μας;

Το τελευταίο αφήγημα, που σωρηδόν προβάλλεται από τα (κυβερνητικά τουλάχιστον) Μέσα μαζικής Εξαπατήσεως, είναι η «τεράστια επιτυχία της κατά 16% αύξηση του ΑΕΠ». Τα ίδια πανηγυρικά μας ανακοίνωσε από την Δ.Ε.Θ. ο Πρωθυπουργός και λέω πανηγυρικά διότι οι καθιερωμένες Πρωθυπουργικές ομιλίες στην Δ.Ε.Θ. εδώ και πολλά χρόνια, είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια.

Με περί τις 5.000 άνδρες αστυνομίας (ούτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να ήταν) να χτίζουν ένα τείχος προστασίας και απόστασης από τον ίδιο και τον (ευεργετημένο) λαό ο Πρωθυπουργός μας περιέγραψε ένα κράτος στιβαρό, που ευημερεί, που διαχειρίζεται τους ξένους εχθρούς με αποτελεσματικότητα και έχει καταφέρει σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα. Επίσης, μας είπε για εξίσου σημαντικά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει.

Θαυμάζει λοιπόν κανείς, πόσο ταπεινός πρέπει να είναι σαν άνθρωπος, αφού παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ μια χώρα σε διάλυση, την έστησε στα πόδια της αλλά χρησιμοποιεί έναν μικρό στρατό αστυνομικών, για να απομακρύνουν τον ευγνωμονούντα λαό και να μην τον χειροκροτήσει αυθόρμητα, να μην τον ευχαριστήσει σφίγγοντας το χέρι του, να μην τον δοξάσει.
Προτίμησε απλά και ταπεινά, να επαναλάβει το μεγάλο επίτευγμα της αύξησης του ΑΕΠ κατά 16%. Και κάπου εδώ θυμάμαι την ρήση του μεγάλου Ρώσου μαθηματικού Σεργκέι Νικόλσκι που έλεγε ότι «η στατιστική είναι η πόρνη των μαθηματικών».

Βλέπετε αυτό το πολυδιαφημιζόμενο 16% που παρουσιάζεται σαν επίτευγμα των κυβερνητικών χειρισμών, δεν είναι τίποτε άλλο από μιαν αύξηση τζίρου της αγοράς συγκρινόμενη με τα προηγούμενα νούμερα των μηνών του lock-down. Ας τα συγκρίνει η κυβέρνηση με τα νούμερα του 2019, όταν ανέλαβε και τότε θα φανεί η ένδεια της «επιτυχίας». Και βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε ότι και εκείνα τα νούμερα καθόλου ικανά δεν ήταν για ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα. Άρα η κατάσταση είναι χειρότερη από την χείριστη που παρέλαβε.

Είναι, στην υπερβολή του, σαν να κομπάζεις διότι οι μισοί άνεργοι πέθαναν από ασιτεία και έτσι πέτυχες μείωση ανεργίας.

Η κατάσταση στην αγορά κ. Πρωθυπουργέ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι επικίνδυνη. Ο λαός που το βιώνει καθημερινά και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει, δεν παρασύρεται από ανεδαφικές στατιστικές φανφάρες και η έλλειψη μετρητών δεν κρύβεται πλέον πίσω από το κυβερνητικό δάχτυλο.

Είναι πραγματικά κρίμα που εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει ηγέτης να μιλήσει με ειλικρίνεια και τιμιότητα στον λαό και να αποδεχθεί τα λάθη και τις αστοχίες του. Ο σεβασμός προς μια κυβέρνηση κερδίζεται με την ειλικρίνεια και όχι με πακέτα οικονομικής στήριξης στα ΜΜΕ.