GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

''Παράθυρο'' για επέκταση και σε άλλους κλάδους Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τρ...



''Παράθυρο'' για επέκταση και σε άλλους κλάδους

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις

Εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς υποκρύπτει – όπως υποστήριξε – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων.

Το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, καθώς οδηγεί «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό».

Το ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.

Ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία».

«Παράθυρο» για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε νομοτεχνική βελτίωση που προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης της υποχρέωσης του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας, εν προκειμένω ο Βασίλης Κικίλιας, εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων της δημόσιας υγείας και της σοβαρότητας της νόσου.

Παράλληλα, στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ παρατείνονται για επιπλέον τρεις μήνες οι τρίμηνες συμβάσεις έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί για να αναπληρώσει τους αρνητές.


πηγη