GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπό το άγρυπνο βλέμμα Πάιατ η υπογραφή του αγωγού με τα Σκόπια!

Με την... «Βόρεια Μακεδονία» υπέγραψαν αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την Συμφωνία των Πρεσπών! Έπεσαν οι πολυαναμενόμενες υπογρα...


Με την... «Βόρεια Μακεδονία» υπέγραψαν αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Έπεσαν οι πολυαναμενόμενες υπογραφές για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου με τα Σκόπια, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ!

Εκ μέρους της Ελλάδας την υπογραφή του έβαλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και από τους γείτονες ο υπουργός Οικονομίας Kreshnik Bekteshi, παρουσία του Ζόραν Ζάεφ που μερικές μέρες πριν παρακολουθούσε στο euro τους αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της… «Μακεδονίας»!

Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα έχει συνολικό μήκος 123 χιλιομέτρων, 55 εκ των οποίων σε ελληνικό έδαφος, και θα εκτείνεται από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, προς το Νετιτόνο μέσω της Γευγελής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως «με τον αγωγό αυτό καταφέρνουμε να πετύχουμε δύο στόχους: 

Αναβαθμίζουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της ως ένα ενεργειακό σταυροδρόμι που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το εθνικό μας σύστημα στη Βόρεια Μακεδονία.
Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα στον βόρειο γείτονά μας να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, να πετύχει την ενεργειακή μετάβαση και σταδιακά να αντικαταστήσει πιο ρυπογόνες πηγές ηλεκτροπαραγωγής με το φυσικό αέριο και να συμβάλλει στο γενικότερο ευρωπαϊκό όραμα για μια κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050.
Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού που θα κοστίσει 110 εκατομμύρια ευρώ και θα βοηθήσει ουσιαστικά την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομιών μας».

Με την… «Βόρεια Μακεδονία» υπέγραψαν - για να μην ξεχνιόμαστε - αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την Συμφωνία των Πρεσπών!
Και αντί να κάνουν τζάμπα δηλώσεις για την… αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, ας αναβαθμίσουν αν τολμάνε την εξωτερική πολιτική όσον αφορά τα Σκόπια.
Αν και πάντα καραδοκεί για τέτοιες «παρασπονδίες» ο Πάιατ και η Γερμανία!

newsbreak.gr