GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Νίκη των «ΕΛΛΗΝΩΝ»

Άρθρο του  Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου , Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής Δύο από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τ...


Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Δύο από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τον τύπο την προηγούμενη εβδομάδα, πέρα από την ανησυχητικά αυξημένη εγκληματικότητα και επίσης την πορεία της «πανδημίας» με τους σχετικούς και συνάμα πλέον αποτυχημένους χειρισμούς της κυβέρνησης, ήταν πρώτον η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη και την Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και δεύτερον, η άνοδος του κόμματος των «ΕΛΛΗΝΩΝ» με την δυναμική του εμφάνιση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το αναμενόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ Βορίδη που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Βουλή, σχετικά με τα πολιτικά δικαιώματα των δικασθέντων εθνικιστών.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Τσαβούσογλου, μπορεί να την παρομοιάσουμε με θεατρικό έργο τριών πράξεων, με πρώτη πράξη την επίσκεψη στην Θράκη, δεύτερη πράξη την επίσκεψη στην Αθήνα και τρίτη πράξη το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας που έλαβε χώρα την αμέσως επομένη ημέρα της επιστροφής του Τσαβούσογλου στην Τουρκία.

Η πρώτη πράξη το Σάββατο, η επίσκεψη στην Θράκη, θεωρώ ότι κινήθηκε εντός των αναμενόμενων πλαισίων, αν λάβουμε υπόψη το θράσος των Τούρκων και την χαρακτηριστική αδιαφορία ή υποχωρητικότητα της τρέχουσας κυβέρνησής μας.

Αρχικά η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε ως ανεπίσημη, αλλά μάλλον αυτό ήταν μόνον από πλευράς της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Ο Τσαβούσογλου προσήλθε με κάθε επισημότητα, με επίσημες δηλώσεις περί δήθεν «Τουρκικής Μειονότητας» στην κατά τον ίδιο «Δυτική Θράκη», με επισκέψεις στους «συνήθεις υπόπτους» τουρκολάτρες και τουρκίζοντες, αλλά κατά τα άλλα Έλληνες πολίτες και υπάλληλους που πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος.

Συνοδευόταν «ανεπίσημα» από μεγάλο πλήθος Τούρκων δημοσιογράφων, μόνο στους οποίους επέτρεψε να καταγράψουν τις δηλώσεις του. 

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα εθνικό όφελος από αυτές τις επισκέψεις και συνεπώς πρέπει να περατωθούν, γιατί μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Παράδειγμα προς μίμηση είναι οι προσφιλέστατοι και εθνικά υπερήφανοι Πομάκοι, οι οποίοι μέσω των συλλόγων τους εδήλωσαν επίσημα ότι είναι ξεκάθαρα Έλληνες και δεν έχουν καμία επιθυμία να τους επισκεφθεί ο Τσαβούσογλου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην περιλάβει τα Πομακοχώρια στην «ανεπίσημη περιοδεία» του.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους Πομάκους μας.

Η δεύτερη πράξη την Κυριακή, η επίσκεψη στην Αθήνα, κινήθηκε και αυτή εντός των αναμενομένων πλαισίων, με μία μικρή εξαίρεση.

Ο Τσαβούσογλου βέβαια έθεσε τα θέματα που έθεσε, είπε (στη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ δύο ημέρες πριν την επίσκεψη στην Αθήνα) ότι δεν δέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης (ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου και πλήρης επήρεια του συμπλέγματος της Μεγίστης), δεν δέχεται το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα Χωρικά μας Ύδατα στα 12 μίλια σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, μας κατηγόρησε ότι υποστηρίζουμε τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι δεν φερόμαστε καλά και στέλνουμε πίσω στην Τουρκία τους μετανάστες που μπαίνουν πλέον στην χώρα μας από παντού και συνεχώς (αλλιώς γιατί να χτίζουμε τώρα ολόκληρες πόλεις για την στέγασή τους) και άλλα.

Αυτό όμως που έκανε πραγματική εντύπωση σε όλους πιστεύω τους Έλληνες, είναι η άπλετη εγκαρδιότητα με την οποία τον υποδέχθηκε ο Δένδιας.

Ο «ήρωας», ο «πατριώτης», ο «πολιτικός που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του μέσα στην Άγκυρα τον προηγούμενο μήνα», ο «υπερασπιστής των εθνικών μας θεμάτων», όπως μας έλεγαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, αυτήν την φορά υποδέχθηκε τον Τούρκο κυριολεκτικά με αγκαλιές και φιλιά και δεν ανέφερε τίποτε μα τίποτε για τα εθνικά μας θέματα.

Ανέφερε βέβαια μόνο κάτι γενικές δηλώσεις για «σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης σε βάθος χρόνου», για «οικονομική συνεργασία και αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid 19» κ.α.

Η τρίτη πράξη έλαβε χώρα την Τετάρτη που μας πέρασε, όπου μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας που συγκάλεσε ο Ερντογάν, η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις, οι παράνομες ενέργειες και οι επιθετικές ρητορικές οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», προφανώς αναφερόμενος στην χώρα μας.

Το δεύτερο θέμα είναι κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο και αφορά την σημαντική άνοδο του κόμματος των «ΕΛΛΗΝΩΝ».

Σε τέσσερις πλέον δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, δύο από «επίσημες εταιρίες» για λογαριασμό των τηλεοπτικών καναλιών και δύο ιδιωτικές, εμφανίζεται ξεκάθαρα και αυτόνομα πλέον το κόμμα των «ΕΛΛΗΝΩΝ», ξεχωριστά και μαζί με τα κόμματα που είτε είναι ήδη στην Βουλή είτε έχουν ισχυρή δυναμική εισόδου.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τις δημοσκοπήσεις, είναι πρώτον το μέγεθος του δείγματος, πόσους δηλαδή ρωτήσανε, δεύτερον τα ιδιαίτερα στοιχεία του δείγματος και τρίτον οι ερωτήσεις που έγιναν.

Για παράδειγμα αν η ερώτηση ήταν ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, πόσες δυνατές απαντήσεις είχε.

Μόνο τους Μητσοτάκη και Τσίπρα και ουδείς των ανωτέρω ή όλους τους αρχηγούς των κομμάτων;

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε το πόσο προσεγγίζουν οι δημοσκοπήσεις την πραγματικότητα και το κατά πόσο οδηγούν στα συμπεράσματα που οι ίδιες θέλουν.

Οι δύο «επίσημες» δημοσκοπήσεις, έγιναν από την Metron Analysis για λογαριασμό του Mega και από την Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με δείγματα 1202 και 1304 ερωτηθέντες αντίστοιχα.

Και στις δύο αυτές δημοσκοπήσεις, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» αυτή τη φορά πέρασαν, σύμφωνα πάντα με την ανάλυσή τους, το ένα επί τοις εκατό και εμφανίστηκαν ξεχωριστά δίπλα στα μεγάλα κόμματα.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα τους εμφάνιζαν μαζί με τα λοιπά κόμματα.

Δεν μπόρεσαν δηλαδή να κρύψουν την ανοδική πορεία των «ΕΛΛΗΝΩΝ» και αναγκάστηκαν να τους εμφανίσουν.

Η τρίτη δημοσκόπηση έγινε 24 με 28 Μαΐου από τον Νίκο Καρδούλα, πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχη ε.α., ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις δημοσκοπήσεις και ήταν ο μοναδικός που έπιασε με απόλυτη ακρίβεια εκλογικά αποτελέσματα στις προηγούμενες εκλογές.

Το δείγμα αυτής της δημοσκόπησης ήταν 3632 άτομα και έγινε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Τα περισσότερα από τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν άνω των 45 ετών, εκτιμώ λόγω του Facebook καθόσον οι νέοι χρησιμοποιούν πλέον διαφορετικά μέσα δικτύωσης.

Σε αυτήν την έρευνα, το ποσοστό των «ΕΛΛΗΝΩΝ» ήταν 3,7% και σίγουρα μέσα στην Βουλή.

Εκτιμώ ότι αν είχε ερωτηθεί μεγαλύτερο ποσοστό των νέων, τότε τα ποσοστά των «ΕΛΛΗΝΩΝ» θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Η τέταρτη δημοσκόπηση είναι και αυτή ιδιωτική και έγινε από τον κο Χατζηιερεμία για το κανάλι που έχει στο Youtube.

Σε αυτή την δημοσκόπηση τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά.

Πρώτον το δείγμα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, ήτοι 8325 άτομα και έγινε μέσω διαδικτύου, οπότε συμμετείχε σημαντικό ποσοστό νέων (29%).

Δεύτερον τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά και αντικατόπτριζαν την αντίδραση της κοινωνίας στην δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Σε αυτή την δημοσκόπηση, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» κατάφεραν να συγκεντρώσουν 39%. Σημαντική εμφανίστηκε εδώ η εκροή ψήφων και από την ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης και η μεγάλη μέχρι εξαφάνισης πτώση άλλων κομμάτων όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από ό,τι τα εμφανίζουν τα συστημικά κανάλια, γεγονός βέβαια αναμενόμενο.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» πλέον εισέρχονται αδιαμφισβήτητα στην Βουλή και με αρκετά σημαντικό ποσοστό.

Αυτό εκτιμώ ότι θα φαίνεται πλέον συνέχεια στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Η προσπάθεια της ΝΔ για φρενάρισμα αυτής της ανόδου, μέσα από τον αναμενόμενο νόμο του Βορίδη κατά την γνώμη μου δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κατά πρώτον φαίνεται να είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός.

Δεύτερον, ουσιαστικά δεν περιορίζει την εκλογή και την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρη στην Βουλή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με το εθνικό κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ».

‘Όπως ο ίδιος δήλωσε, «Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές και θα εκλεγώ βουλευτής μέσα από την φυλακή».

Εκτιμώ ότι αυτός ο νόμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα στρατήγημα με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μήπως καταφέρει και μειώσει την άνοδο των «ΕΛΛΗΝΩΝ» εν όψει των ερχόμενων εκλογών οι οποίες εκτιμώ ότι πιθανότατα θα γίνουν μετά το καλοκαίρι.

Οι βουλευτές δεν βγαίνουν από τα κόμματα αλλά ψηφίζονται από τους Έλληνες, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι οι νέοι και τους οποίους έχει κυριολεκτικά απογοητεύσει η πολιτική της ΝΔ και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε λοιπόν δυνατοί, συνεχώς ανεβαίνουμε και ήδη μπαίνουμε στην Βουλή.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


https://ellhnes.net/niki-ton-ellinon/