GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνάντηση Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν ...


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει η γαλλική «Le Figaro», ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη Σύνοδο της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, αναφερόμενος στην απόκτηση από μέρους της Τουρκίας των S-400, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όταν είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού δεν μπορούμε να αποφασίζουμε την απόκτηση εξοπλισμών που δεν επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα».

Ο Μακρόν αναζητεί «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μονομερείς επιχειρήσεις που αντιβαίνουν στα συμφέροντα των συμμαχιών που έχουμε χτίσει», διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που δήλωσε πως επιθυμεί ένα «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία για το θέμα.

Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον της γαλλικής προεδρίας, η συνάντηση θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου.

Σε γενικές γραμμές, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το ΝΑΤΟ σε μια στρατηγική αναδιοργάνωση προκειμένου να θέσει ξεκάθαρο κάδρο μεταξύ των συμμάχων, τονίζοντας τις αντιθέσεις που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.


πηγη