GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο «ΤΥΡΑΝΝΟΣ» ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΟΥΣ «ΣΚΛΑΒΟΥΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη για να λάβει μέρος σε δυο σημαντικές συνόδους κορυφής με όλους τους λεγόμεν...



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη για να λάβει μέρος σε δυο σημαντικές συνόδους κορυφής με όλους τους λεγόμενους συμμάχους του.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και των G7 δεν θα είναι εύκολες συναντήσεις για τον Μπάιντεν, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κρυφάκουγαν ιδιωτικές επικοινωνίες ευρωπαίων ηγετών ρίχνουν βαριά την σκιά τους στις συνομιλίες.

Ο Μπάιντεν εμπλέκεται προσωπικά στο σκάνδαλο παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι παρακολουθήσεις έγιναν από την NSA (National Security Agency) κατά την περίοδο κυβέρνησης Ομπάμα, στην οποία ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος. 

Εξ άλλου δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η παράνομη και ανήθικη παρακολούθηση έχει σταματήσει, παρά τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον περί του αντιθέτου.

Θυμίζουμε ότι το πρώην στέλεχος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν είχε αποκαλύψει αυτή την κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΗΠΑ, είχε όμως λοιδορηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης ως αναξιόπιστος. Αποδείχθηκε πάντως πρόσφατα ότι η NSA συνεργάστηκε με την μυστική της υπηρεσία της Δανίας για να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Γερμανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και σίγουρα πολλών άλλων.

Η αντίδραση της ΕΕ σε όλα αυτά ήταν αξιολύπητη, ήταν σιωπηλή αποδοχή της κατάφωρης κατασκοπευτικής επίθεσης. Αυτό δείχνει χωρίς καμία ασάφεια ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι υποτελείς της Ουάσιγκτον, προφανώς δεν είναι σύμμαχοι. Η λέξη «σύμμαχος» συνεπάγεται μια αμοιβαία εταιρική σχέση επί ίσοις όροις.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποδεικνύουν ότι είναι άθλιοι λακέδες της Ουάσιγκτον και το χειρότερο: Εξαπατούν τους λαούς τους υποτασσόμενοι στις επιταγές των ΗΠΑ.

Η ημέρα της εκκαθάρισης αυτής της εξαπάτησης δυστυχώς έχει αργήσει.

Οι λαοί της Ευρώπης φαίνεται ότι δεν έχουν βαρεθεί την συνεχή υποταγή στην Ουάσιγκτον.

Μια υποταγή που αντικατοπτρίζεται στους συνεχείς ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Ουάσιγκτον που γίνονται ανεκτοί και διευκολύνονται από την ΕΕ.
Οι επιθετικές δραστηριότητες των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας, της Συρίας, του Ιράν, της Βενεζουέλας, της Λευκορωσίας και άλλων ανεξάρτητων εθνών υποστηρίζονται από τους ευρωπαίους κουίσλινγκς πολιτικούς, ωστόσο οι ίδιοι πολιτικοί έχουν το θράσος να κατηγορούν την Ρωσία και την Κίνα για αντι-«δημοκρατικές» και άλλες «κακές» ενέργειες, ενώ οι ψηφοφόροι των κουίσλινγκς ως σκεπτόμενα δίποδα, αλλοτριωμένοι και αποβλακωμένοι, επιλέγουν τους κλέφτες και τους δημίους τους.

Η κατασκοπεία εναντίον ευρωπαίων ηγετών δείχνει την βαθιά περιφρόνηση της Ουάσιγκτον στους λακέδες της. Είναι πασιφανές ότι ο «τύραννος» δεν εμπιστεύεται τους «σκλάβους» του και βάζει τους σπιούνους του να τους παρακολουθεί. Όλα τα φληναφήματα περί «κοινών αξιών», «διατλαντικής συμμαχίας» και ούτω καθεξής αποδεικνύονται ότι είναι υπνωτικό για το πόπολο που τους ψηφίζει και κυνική κοινοτοπία.

Το επεκτεινόμενο ΝΑΤΟ και η συνεχώς διευρυνόμενη ΕΕ παραμένουν σήμερα βασικοί υποτελείς του αμερικανοσιωνιστικού συστήματος και μαρτυρούν τους δεσμούς αυτών των δυο θεσμών με την κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου. Δυστυχώς η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν οδήγησε σε μια νέα ευρωπαϊκή δομή που θα περιλάμβανε την Ρωσία, αντιθέτως σύμφωνα με τις γεωπολιτικές επιταγές της Ουάσιγκτον οδήγησε στην επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον πρώην σοβιετικό χώρο και σε μια μακρόχρονη αρνητική επίδραση στις σχέσεις της μετασοβιετικής Ρωσίας με την αυτοαποκαλούμενη Δύση. Η απουσία την δεκαετία του 1990 μιας νέας δομής που θα όριζε μια πολυπολική Ευρώπη έναντι της κυριαρχίας της Ουάσιγκτον και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών οδήγησε στην αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου και σε σχέσεις «τυράννου»-«σκλάβου» μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι δυο οργανισμοί οι οποίοι αποφασίζουν για την ελευθερία ή την σκλαβιά μας. Οι ηγεσίες των δυο οργανισμών δεν εκλέγονται από κανέναν λαό, ούτε εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα των κρατών που απαρτίζουν αυτούς τους οργανισμούς.
Η ΕΕ δεν είναι παρά μια συμπυκνωμένη εξουσία καπιταλιστών-πλουτοκρατών, μια γραφειοκρατική δύναμη η οποία ελέγχεται από τοκογλυφικά λόμπι, χρηματοπιστωτικές και υπερεθνικές εταιρίες.
Το δε ΝΑΤΟ ένας οργανισμός που τα τελευταία 30 χρόνια έχει ως κύρια αποστολή τις παράνομες επεμβάσεις σε κράτη από τα οποία ουδέποτε απειλήθηκε ή προκλήθηκε. Όλοι αυτοί αποφασίζουν χωρίς εμάς για την ελευθερία ή την σκλαβιά μας.

Ο μοναδικός στόχος της συμμετοχής του Μπάιντεν στις δυο Συνόδους Κορυφής είναι να δεσμεύσει τους «συμμάχους» για μια ακόμη φορά με την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. «Σύμμαχοι» οι οποίοι είναι καλοί για όσο διάστημα αυτοί δηλώνουν υποταγή και διευκολύνουν την αμερικανική επιθετικότητα σε όλο τον κόσμο.

Αν τα έθνη της Ευρώπης δεν γίνουν αφέντες στα ίδια τους τα σπίτια, η άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα συνεχίσει να παγιδεύει τους Ευρωπαίους στην ιμπεριαλιστική της πολιτική, μια πολιτική από την οποία κανένα όφελος δεν προκύπτει για τους λαούς της γηραιάς ηπείρου.

Είναι βέβαιο ότι στις δυο Συνόδους ο αμερικανός πρόεδρος θα εξασφαλίσει την υποταγή των ευρωπαίων ηγετών.
Το μόνο ολίσθημα που μπορεί να του παρουσιαστεί είναι να πέσει πάλι με την μύτη ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Air Force One.

Γ. Λιναρδής

istos.net.gr



.