GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πέρασε του Ερντογάν: Χωρίς την Ελλάδα η Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο σήμερα

Θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις Οι υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συμμετέχουν στις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη συναντώνται ...


Θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συμμετέχουν στις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα στη διαδικασία σταθεροποίησης της εμπόλεμης χώρας. 

Η σύνοδος, μονοήμερη, συνδιοργανώνεται από την κυβέρνηση της Γερμανίας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και η μεταβατική κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας η οποία έχει άμεσο ενδιαφέρον, μιας και η Γερμανία δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι της Τουρκίας και μας απέκλεισε από τις προσκλήσεις.

Στους βασικούς σκοπούς της δεύτερης αυτής συνόδου του Βερολίνου συγκαταλέγεται απαράλλακτος ένας από αυτούς της πρώτης: να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις στον πόλεμο.

Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ, τον Δεκέμβριο του 2020 στη χώρα της βόρειας Αφρικής δρούσαν κάπου 20.000 ξένοι μισθοφόροι· ο αριθμός τους δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά.

Οι παραδόσεις όπλων στις αντίπαλες πλευρές επίσης δεν έχουν σταματήσει, παρά το διεθνές εμπάργκο. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένεται να παρέμβει στη σύνοδο αυτή μέσω βιντεοσύνδεσης. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.

Η Γερμανία κοροϊδεύει κατάμουτρα την Ελλάδα στο θέμα της Λιβύης.

Η Μέρκελ δεν κρύβει την ''αγάπη'' της για τον Ερντογάν και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εδώ και λίγες ώρες, έχει δημιουργηθεί μείζον διπλωματικό ζήτημα μετά την παρέμβαση Δένδια.


πηγη