GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

Γραφει ο Ιωάννης Σαρλάς Απετεφρωθη ένα μεγάλο κομμάτι, από τα αγαπημένα μου Γερανια Όρη, με αρχική εστία φωτιάς, ακριβώς επάνω από την...Γραφει ο Ιωάννης Σαρλάς

Απετεφρωθη ένα μεγάλο κομμάτι, από τα αγαπημένα μου Γερανια Όρη, με αρχική εστία φωτιάς, ακριβώς επάνω από την μαγευτική παραλία του Σχινου.

Η παρούσα οικολογική καταστροφή φέρνει στην μνήμη μου την ρήση του μάντη Κάλχα, ο οποίος συνήθιζε να λέει: «Προτιμώ να είμαι μάντης κακών, παρά ένας κακός μάντης!».

Τοιουτοτρόπως, η ταπεινότητα μου θα τολμήσει να προβλέψει, ότι σε 10 χρόνια από σήμερα, οι πρώην πευκοφυτες εκτάσεις θα γεμίσουν με ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ανεμογεννήτριες!

Εκτός, εάν δοθούν στην μαφία των ντόπιων ολιγαρχών για να φτιάξουν εργοστάσιο παραγωγής βωξίτη, όπως ήθελαν να κάνουν το 2018 αλλά οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των όμορων Δήμων απέτρεψαν τα σχέδια τους.

Ειρήσθω εν παρόδω, την τριετία 2018-2021 κάηκαν, πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Η συντριπτική πλειοψηφία των καμένων εκτάσεων απεχαρακτηρισθησαν, ως μή αναδασωτεες… 

Ως εκ τούτου, τα εν λόγω οικολογικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, όπως είναι η καταστροφή των δασών μας, δηλαδή των πνευμόνων των αστικών οικοσυστημάτων «βαφτίζονται» από την Ελληνική Κυβέρνηση, ως…επενδύσεις και πράσινη ανάπτυξη, τουτέστιν… πράσινα άλογα, ήτοι «πράττειν άλογα»!

Επενδύσεις σε μορφές ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον είναι να κατασκευάζεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ανεμογεννήτριες, όπως έπραξε η χώρα μας το 1982, όταν στην Κύθνο οικοδομήσαμε το ΠΡΩΤΟ αιολικό πάρκο στην Ευρώπη!

Εν συνεχεία, σιγή! (Έχει όμως και η σιγή την σημασία της…) Ειδικά, όταν παράγεται, με… έξωθεν εντολή!

Και είναι κρίμα διάβολε, διότι η χώρα μας είναι τόσο προικισμένη σε φυσικές ομορφιές, όπως η φωτεινότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, το γεωφυσικο της ανάγλυφο, η ταχύτητα των ανέμων της... 

Μια χώρα ευλογημένη από τον Θεό αλλά καταραμένη από τους ανθρώπους!
Καταδικασμένη να κυβερνάται συνεχώς, από ηγέτες οσφυοκαμπτες, τσιράκια του ξένου παράγοντα! 

Θυμηθείτε, αρχής γενομένης από την δεκαετία του 70 κι εντεύθεν, όταν καταστρέψαμε την εθνική μας παραγωγή, θυμηθείτε, ότι με τον νόμο περί πανοτοκιων του Έβερτ έκλεισαν όλες οι μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες, θυμηθείτε, ότι με την συμφωνία της Βέρνης το 1976 ο Ψευτοεθναρχης Καραμανλής ΕΘΑΨΕ τον ορυκτό μας πλούτο, απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας μας, θυμηθείτε, ότι τα τελευταία 20 χρόνια… εξαυλώθηκε η πολεμική μας βιομηχανία, έκλεισαν εταιρείες (όπως η Άλφα) με άνωθεν εντολές, ενώ άνθρωποι με όραμα, μεράκι και σχέδια εξοβελισθησαν εις τον κάλαθο των αχρήστων, ως γραφικοί!

Ίσως διότι ο όρος πολεμική βιομηχανία σημαίνει ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και οι… εντιμότατοι φίλοι μας Ευρωπαίοι, μας θέλουν συνεχώς εξαρτημένους για να δανειζόμαστε εσαεί από δαυτους και να αγοράζουμε τα καταναλωτικά κι επενδυτικά τους προϊόντα… 

Από την άλλη μεριά, οι…υπηρέτες μας Έλληνες πολιτικοί προάγουν έτη κι έτη την διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων και την νοοτροπία του… καρεκλοκένταυρου συνδικαλιστή, όπου μπορεί να μην γίνεται ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ αλλά θα συντηρείται το υπάρχον αλισβερίσι, (λεγε με πολιτικό σύστημα) που σημαίνει ψηφαλάκια!
Όμως…χμ, έχετε δίκιο!
Ελησμονησα.
Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός της! 

Είμαστε μια χώρα ΠΟΡΝΗ διότι ΤΟΥΤΟ προστάζουν τα Ευρωπαϊκά μας αφεντικά!

Το λοιπόν, η ταπεινότητα μου προτείνει, λίαν συντόμως να κάνουμε ένα μεγαλοπρεπές ΑΓΑΛΜΑ στον ΣΩΤΗΡΑ μας (όχι στον Τσιοδρα, ντε) τον ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ, κατά Μύκονο μεριά!
Να δουμε, ποιος θα μας σώσει από τους εγχώριους, ημέτερους πολιτικούς... 

Τα σέβη μου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ