GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανυπακοή από τον Μητροπολίτη Κυθήρων – Θα κάνει Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα!

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ προαναγγέλλει σε ανακοίνωσή του Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα. Όπως επισημαίνε...


Ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ προαναγγέλλει σε ανακοίνωσή του Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω ανακοινωθέν: «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Το σχετικό ανακοινωθέν για τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα το εξέδωσαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων μετά την Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ακόμη ότι: «δηλούμεν υπευθύνως ως κατενώπιον Θεού ότι αδυνατούμεν συνειδησιακώς να εφαρμόσωμεν το πρόγραμμα της τελετής της Αναστάσεως και της Πασχαλίου Θείας Λειτουργίας, κατά τα οριζόμενα».

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προβλέπει ανάσταση στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο των ιερών ναών.


πηγη