GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κέρκυρα: Στις 12 τα μεσάνυχτα θα χτυπήσουν οι καμπάνες το βράδυ της Ανάστασης

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε...



Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος, αφορμήθηκε από το στιχηρό « Συντρέχει το συνέδριο των Ιουδαίων» . Τόνισε ότι ο άκτιστος Θεός υπέφερε και καταδικάστηκε από τον κτιστό άνθρωπο, από το μίσος και την κακία του παρανόμου συνεδρίου. Έζησε την προδοσία από έναν δικό Του, τον Ιούδα.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε από όλους να αναλογιστούμε την ευθύνη μας για τις διάφορες προδοσίες των καιρών μας. Αρνούμαστε το θέλημά Του, την παρουσία Του στην ζωή μας.

Ενώ αντιλαμβανόμαστε την παρουσία της αποκεκαλυμμένης αλήθειας, υπάρχουν στιγμές που ψαύουμε τον Χριστό, και κατόπιν ξεχνούμε, επιστρέφουμε στον τρόπο της αμαρτίας, αρνούμενοι την παρουσία του Νυμφίου Χριστού στην καρδιά μας. Μας χρειάζεται νους Χριστού, ώστε να νικήσουμε κάθε αμφιβολία Ποιος είναι η αλήθεια στην ζωή μας,

Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από όλους να έχουμε δύναμη πνευματική ώστε να ταπεινωθούμε και να ζήσουμε την αλληλοπεριχώρηση.

Στην εποχή μας πλειοδοτεί η υποκρισία.

Ας γίνει παράδειγμα ο Χριστός που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του.

Στην συνέχεια, έκανε αναφορά και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με το οποίο ενωνόμαστε με τον Χριστό.

Και πάλι, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, το μυστήριο αυτό γνώρισε την αμφιβολία και την άρνηση από εκείνους που είτε δεν έχουν αληθινή σχέση με τον Χριστό είτε από εκείνους που δεν έχουν μετάνοια στην ζωή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρούνε την οδό της θεώσεως.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ημερών με την μεταφορά της ώρας της Αναστάσεως ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η ανάσταση έγινε «οψέ Σαββάτων» και γι’ αυτό με εντολή του όλες οι καμπάνες των ενοριών της Κέρκυρας θα χτυπήσουν στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, ενώ σε πολλές ενορίες η θεία λειτουργία θα γίνει το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα και με την παλαιά κερκυραϊκή παράδοση.

Προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν την οριζόμενη από την Εκκλησία αυστηρή νηστεία του Μεγάλου Σαββάτου και να μην καταλύσουν πριν το πέρας της αναστάσιμης θείας λειτουργίας.

Στην ακολουθία συμμετείχε και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε την ακολουθία του Ευχελαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.


πηγη