GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ερώτηση Γ.Λαγού στην Κομισιόν για τις διαρροές Ντόκου προς την Τουρκία όπως αποκαλύψαν τα Wikileaks

Διαρροή εγγράφων από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη προς την Τουρκία Μία πρωτοφανή περίπτωση εθνικής προδοσίας περιγράφου...



Διαρροή εγγράφων από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη προς την Τουρκία

Μία πρωτοφανή περίπτωση εθνικής προδοσίας περιγράφουν έγγραφα που αποκάλυψε το Wikileaks και τα οποία αναφέρονται σε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κ. Μητσοτάκη , Θάνο Ντόκο τον Απρίλιο του 2010!

Στο εν λόγω mail που περνάει από όλη την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ και τελικά διαβιβάζεται στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν μέσω του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης του, διαβάζουμε:

Ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) μας έστειλε μέσω email επισυναπτόμενο το άρθρο του αν. καθηγητή του πανεπιστημίου Μπίλίκεν Ιωάννη Γρηγοριάδη με τίτλο «Το δόγμα Νταβούτογλου και η τουρκική εξωτερική πολιτική». 

Στη συνέχεια του email αναλύεται η έκθεση Γρηγοριάδη ενώ γίνεται και αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ.

Μάλιστα αναφέρεται πως η ΕΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι αποδέχεται την ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή & παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη!

Ερωτάται η Επιτροπή: 

Έχει περιέλθει σε γνώση της η εν λόγω διαρροή από τα Wikileaks και αν, ναι, πως σχολιάζει το γεγονός;


elasyn.com