GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρώσοι μισθοφόροι ''απλώνονται'' στο Ντονμπάς - Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης - Προάγγελος εξελίξεων

Κανονικός πόλεμος μισθοφόρων στην Α.Ουκρανία  Ρώσοι μισθοφόροι επιτέθηκαν στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δ...



Κανονικός πόλεμος μισθοφόρων στην Α.Ουκρανία 

Ρώσοι μισθοφόροι επιτέθηκαν στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δύο τραυματίες, αναφέρουν ουκρανικές δημοσιογραφικές πηγές.

“Το πρωί της 13ης Απριλίου, Ρώσοι μισθοφόροι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στο Ντονιέτσκ τρεις φορές και με αντίστοιχες επιθέσεις, προκάλεσαν τον θάνατο ενός Ουκρανού στρατιώτη και μερικού τραυματίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του οικισμού Mayorskoye, στην οποία οι Ρώσοι μισθοφόροι με την βοήθεια UAV, διέσχισαν τη γραμμή οριοθέτησης και έριξαν χειροβομβίδες στις θέσεις των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Την Τρίτη το πρωί επίσης, Ρώσοι μισθοφόροι έριξαν 82 βλήματα όλμων 120 χιλ κοντά στο χωριό Yuzhnoye”, αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο 24χρονος νεκρός Ουκρανός στρατιώτης αναφέρεται με το όνομα Giaroslav Karliychuk.

Στην περιοχή έχει εντοπιστεί μια μεγάλη δύναμη Ρώσων και φιολορόσων μισθοφόρων που ετοιμάζονται όπως όλα δείχνουν για επιχειρήσεις διείσδυσης στην περιοχή του οικισμού Zolotoye, με αποστολή τον εντοπισμό και την καταγραφή των ουκρανικών δυνάμεων.



Η Μόσχα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, φέρεται να ξεκίνησε ήδη επιχειρήσεις του αποκαλούμενου υβριδικού πολέμου με την αποστολή επίλεκτων Ρώσων μισθοφόρων στην γραμμή μάχης με τους Ουκρανούς. 

Η “απάντηση“ της δύσης στα ρωσικά “υβριδικά” σχέδια στην Α.Ουκρανία όμως, αφορά την παρουσία σκληροτράχηλων μελών της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, οι οποίοι μαζί με Αμερικανούς μισθοφόρους, κινούνται πλέον κατά των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner στην περιοχή του Ντονένσκ και Λουγκάνσκ.

Προσδιορίζεται ο αριθμός των Ρώσων μισθοφόρων που έφτασαν στην περιοχή του Ντόνετσκ οι οποίοι είναι περίπου 400 άτομα ενώ η οργάνωση "LDNR", αναφέρει ότι η Μόσχα κινητοποιεί ακόμα περισσότερους μισθοφόρους για να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη αφιχθεί στην περιοχή του Luhansk εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι, οι οποίοι ετοιμάζονται να “κονταροκτυπηθούν” με Αμερικανούς και Βρετανούς σε μια ανηλεή σύγκρουση “μισθοφόρων” η οποία προετοιμάζεται επιμελώς και από τις δύο πλευρές εδώ και μεγάλο διάστημα στην περιοχή, για να μην απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν τακτικές δυνάμεις.


Δηλώσεις Ρώσου ΥΠΑΜ κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

"Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μεταφέρουν τα στρατεύματά τους στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ρωσίας.

Οι κύριες δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής",  δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα τα αμερικανικά στρατεύματα μεταφέρονται από τα ηπειρωτικά μέρη της Βόρειας Αμερικής μέσω του Ατλαντικού στην Ευρώπη.

Ο Σόιγκου σημείωσε ότι συνολικά 40 χιλιάδες στρατιώτες και 15 χιλιάδεςοπλικά συστήματα και  εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών της στρατηγικής αεροπορίας, θα συγκεντρωθούν κοντά στο έδαφος της Ρωσίας.

Νέα ανακοίνωση της Μόσχας κατά ΗΠΑ

Η Μόσχα πριν λίγο ανακοίνωσε εκ νέου ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο αποτελεί «σοβαρή πρόκληση», για την ρωσική πλευρά.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ ότι μετατρέπουν την Ουκρανία σε «βαρέλι με εκρηκτικά» με την αυξανόμενη προμήθεια όπλων, ανέφεραν ρωσικές πηγές  επικαλούμενες το υπουργείο Εξωτερικών.

“Η Ρωσία θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ασφάλειά της σε περίπτωση κλιμάκωσης στην Ουκρανία”, ανέφερε  ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα σήμερα και πάλι  ο Ριάμπκοφ προειδοποίησε αρχικά τις Ηνωμένες Πολιτείες “να διασφαλίσουν ότι τα πολεμικά πλοία τους θα έμειναν μακριά από την Κριμαία «για το δικό τους καλό», αποκαλώντας την ανάπτυξή των Αμερικανών στην Μαύρη Θάλασσα ως μια πρόκληση που έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα”.

Η κατάσταση στην Α.Ουκρανία και στην Μαύρη θάλασσα δεν κινείται σε ειρηνικό πλαίσιο, και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη.


πηγη