GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η αποχώρηση Όρμπαν από το ΕΛΚ και η αντίδραση του Γ.Λαγού

Με μία εξαιρετική επιστολή που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν πατριώτη και εθνικιστή, ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματ...



Με μία εξαιρετική επιστολή που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν πατριώτη και εθνικιστή, ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

Το κόμμα Fidesz αποχώρησε από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Αρνήθηκε να δεχθεί ότι τα δικαιώματα των Ευρωβουλευτών (και, κατά συνέπεια, τα δικαιώματα των Ούγγρων ψηφοφόρων) περιορίζονται από κάποια τροπολογία της Ευρωομάδας.

Ενώ εμείς εδώ στην Ουγγαρία (καθώς και άλλοι ηγέτες στις χώρες τους) δίνουν κυριολεκτικά μια μάχη ζωής και θανάτου ενάντια στον κορονοϊό , το ΕΛΚ ενδίδει σε παιχνίδια εξουσίας των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Αυτό είναι απαράδεκτο.
Η έξοδός μας από την Ευρωομάδα ανοίγει μία νέα προοπτική στην Ευρωπαϊκή πολιτική.

Είναι ευρέως γνωστό ότι εμείς οι Ούγγροι επιθυμούσαμε να επαναφέρουμε το ΕΛΚ (το οποίο συνεχώς υποχωρεί εγκαταλείποντας της πολιτικές του αξίες) στην προηγούμενη θέση του ως την ηγέτιδα πολιτική δύναμη στην Ευρώπη.

Επιθυμούσαμε να το επαναφέρουμε στην θέση του ως μία μεγάλη, δυνατή, δημοκρατική παράταξη της δεξιάς , που θα μπορούσε να ενώσει κεντρώα , συντηρητικά και παραδοσιακά Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα και τους ψηφοφόρους τους σε μία μεγάλη κοινή πολιτική στέγη. Εχθές αυτή η ευκαιρία χάθηκε.

Το ΕΛΚ εντέλει μετατράπηκε σε παράρτημα της Ευρωπαϊκής αριστεράς.

Στα ζητήματα της μετανάστευσης, των οικογενειακών αξιών και της εθνικής κυριαρχίας (με άλλα λόγια, στα σπουδαιότερα ζητήματα της εποχής μας) δεν υπάρχει πλέον διαφορά μεταξύ του ΕΛΚ και της Ευρωπαϊκής αριστεράς.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής αριστεράς έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν: επεξέτειναν την δύναμή τους με το να προσαρτήσουν μία ακόμη Ευρωομάδα.
Η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη.

Τώρα (χωρίς το ΕΛΚ) πρέπει να χτίσουμε μια Ευρωπαϊκή δημοκρατική δεξιά που θα προσφέρει στέγη στους Ευρωπαίους πολίτες που δεν θέλουν τους μετανάστες , δεν θέλουν τον πολυπολιτισμό, που δεν έχουν παραδοθεί στην παράνοια των ΛΟΑΤΚΙ, που υπερασπίζονται τις χριστιανικές αξίες της Ευρώπης, που σέβονται την εθνική κυριαρχία και που θεωρούν τα έθνη όχι ως τμήμα του παρελθόντος τους αλλά του μέλλοντός τους.

Η στιγμή γι’ αυτό έφτασε.
Ζήτω η δημοκρατική δεξιά!
Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς! Βουδαπέστη, 4 Μαρτίου 2021 Viktor Orbán Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Λαγού στον Ευρωβουλευτή του κόμματος Όρμπαν που κοινοποίησε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών την εν λόγω επιστολή και προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους πολιτικά ορθούς συναδέλφους του:

Ζήτω ο Viktor Orbán!
Στηρίζω κάθε λέξη της επιστολής του κυρίου Orbán και είμαι ευτυχής που συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν πολιτικοί εντός της ΕΕ που πολεμούν ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα, την λαθρομετανάστευση, την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ και τον πολυπολιτισμό.
Το γεγονός ότι μοιράζομαι τις ίδιες αξίες είναι η μοναδική αιτία για την οποία διώκομαι από την Ελλάδα.
Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για την υπεράσπιση της Χριστιανικής και Ευρωπαϊκής μας κληρονομιάς!

Με εκτίμηση, Ιωάννης ΛΑΓΟΣ
Μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής

Long live Viktor Orbán!

I fully support every single word of Mr Orbán΄s letter and I am glad to realise that there are politicians in the EU who fight against the corrupted system, the illegal immigration, the LGBT agenda and the multiculturalism.
The fact that I share these values is the only reason why I am persecuted by Greece.
We should never give up on defending our Christian and European heritage! 

Sincerely,

Ioannis LAGOS
Non - Attached Member of the European Parliament

https://elasyn.com/2021/03/05/orban-lagos-apoxwrhsh-elk/