GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας Οι ανακοινώσεις σήμερα του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ , ότι η επιδ...


Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

Οι ανακοινώσεις σήμερα του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση, στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων οφείλεται σε «εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία» εγείρουν σοβαρά θέματα που ξεπερνούν προς πάσα κατεύθυνση την κατάσταση επιδημίας στις σχέσεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με τον εθνικό κορμό.

Μου φαίνεται απίστευτο ώστε ο κ. Περιφερειάρχης να θέλει με τον τρόπο αυτό να πολλαπλασιάσει με το μηδέν τον αγώνα που έδωσε τόσα χρόνια!

Ως δημόσιο πρόσωπο στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα υποχρεούμαι να τοποθετηθώ.

Επίσης δικαιούμαι να προβώ στην παρούσα τοποθέτηση διότι , τον προηγούμενο Νοέμβρη, όταν όλοι οι θεσμοί που εκπροσωπούν των Ελληνισμό, ένθεν και ένθεν των συνόρων, επικαλούμενοι σαθρούς ισχυρισμούς, επέτρεπαν την ωμή παραβίαση του συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή και την υγεία για τους Έλληνες πολίτες Βορειοηπειρώτες ομογενείς με διαμονή στην Αλβανία, εκθέτοντας πολλούς εξ΄αυτών στη θανατική απειλή του Κορωνοϊού, ζήτησα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κα. Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, την κατάργηση των παράλογων μέτρων αυτών και δικαιώθηκα εφόσον σε δύο μόλις μέρες αυτή η συνταγματική, ανθρώπινη και εθνική αδικία αποκαταστάθηκε.

Συνεπώς, δεν επιτρέπεται να συμβιβαστούμε με τις πιο πάνω θέσεις των εξ Ιωαννίνων, όπου και παλιότερα συγκεκριμένα κέντρα είχαν αναπτύσσει έναν περίεργο ρατσισμό κατά των Βορειοηπειρωτών με αιχμή του δόρατος τον Κορωνοιό που είχε οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων για τους Βορειοηπειρώτες.

Οι πιο πάνω θέσεις, προσβάλλουν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες πολλαπλώς.

Απαιτούν εκ΄νέου την αφαίρεση του συνταγματικού δικαιώματος στην υγεία και τη ζωή, ως ομογενείς Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μένουμε στις εστίες μας αντιμετωπίζοντας πολυσχιδείς δυσχέρειες.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές μας ταυτίζουν με αλβανικής καταγωγής πολίτες, προσβάλλοντάς μας εθνικά και ηθικά, ενώ θα έπρεπε η Ελλάδα να σκέφτονταν και για τους Αλβανούς πολίτες … διότι οι καταστάσεις το επιβάλλουν.

(Δεν μπορεί όταν χρειαζόμαστε εργατικά χέρια για εποχιακές εργασίες να τους θυμούμαστε στην Ελλάδα αψηφώντας μάλιστα και τη μεταφορά κρουσμάτων Κορωνοϊού!)

Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα αυτή η λιγοψυχία, τόσο το χειρότερο όταν αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για εξωτερίκευση ενδογενών προβλημάτων στη διαχείριση της κρίσης.

Είμαι βέβαιος ότι αν η πανδημία συνέπεφτε με προεκλογική εκστρατεία, τα σύνορα θα ήταν διάπλατα ανοιχτά για «τα αδέρφια» Βοριοηπειρώτες!

Επίσης, νομίζω ότι το γεγονός αποτελεί μια καλή ευκαιρία να υψώσουν φωνή οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες για αξιοπρεπή αντιμετώπιση στην Ελλάδα, για την κατάργηση του παράλογου κλεισίματος των συνόρων που προκάλεσε τόσο βαθύ ψυχολογικό πλήγμα στους Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία και υποβάθμισε μέχρι εξευτελισμό τη ζωή των υπερήλικων συμπατριωτών μας.

ΤΕΛΟΣ