GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρωσικές πηγές μιλούν για προετοιμασία των Βουλγάρων για ρήξη με την Τουρκία!

Μεγάλη "φωτιά" έρχεται από την Βουλγαρία προειδοποιούν ρωσικές πηγές για Τουρκία και Εύξεινο Πόντο. Ρωσικές πηγές αναφέρουν με...



Μεγάλη "φωτιά" έρχεται από την Βουλγαρία προειδοποιούν ρωσικές πηγές για Τουρκία και Εύξεινο Πόντο.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν με αφορμή πρόγραμμα πατριωτικής εκπαίδευσης στο γειτονικό κράτος με την Ελλάδα, ότι οι Βούλγαροι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας στην χώρα, ως μια επανάληψη της εποχής του 1912-13, ενώ αναμένουν 'φωτιά" και στον Εύξεινο Πόντο με την συνδρομή των ΗΠΑ.

“Πρώτον, υπάρχουν πολλοί ισλαμιστές μέσα στη χώρα.

Δεύτερον, η Βουλγαρία συνορεύει με την Τουρκία, η οποία μιλά συνεχώς για την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εντός των βουλγαρικών εδαφών (κάρτζαλι)”, δηλώνει ο Vadim Trukhachev, Ρώσος καθηγητής του Τμήματος Εξωτερικών περιφερειακών σπουδών και εξωτερικής πολιτικής του Πανεπιστημίου ανθρωπιστικών επιστημών της Μόσχας.

Είναι γνωστές άλλωστε οι δηλώσεις του Ερντογάν για τα “σύνορα της καρδιάς”, τα οποία περιλαμβάνουν και βουλγαρικό έδαφος.

Το υπουργείο παιδείας της Βουλγαρίας αποφάσισε να εισαγάγει ένα πρόγραμμα "πατριωτικής εκπαίδευσης" σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι κάτοικοι της Βουλγαρίας αυτό το αντιλαμβάνονται ως προετοιμασία για συμμετοχή στον μελλοντικό πόλεμο είτε με την Τουρκία είτε μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, γράφει η εφημερίδα Fakty.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατριωτισμός στη Βουλγαρία θεωρείται νεκρός, και για αυτόν δεν πρέπει να μιλά καθόλου κανένας.

Ο Ρώσος ειδικός τονίζει ότι η Ρωσία ιστορικά απελευθέρωσε την Βουλγαρία από τους Τούρκους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η χώρα έχει επίσης πρόσβαση στον Εύξεινο Πόντο. 

"Μπορεί να υπάρχουν βάσεις πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.

Τα αεροσκάφη της συμμαχίας σε περίπτωση ρήξης ΗΠΑ-Ρωσίας θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις βάσεις για να κτυπήσουν την Κριμαία.

Σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίπτωση, θα πρέπει να χτυπήσουμε τη Βουλγαρία, ανεξάρτητα του ότι δεν το θέλουμε.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ.

Μας είπε ψέματα πολλές φορές.

Γενικά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Βουλγαρία με αυτήν την ηγεσία είναι ένας αναξιόπιστος εταίρος.

Η πατριωτική εκπαίδευση όμως είναι προς την ορθή κατεύθυνση», τονίζει ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ, ειδικός στο Κέντρο Στρατιωτικών-Πολιτικών Σπουδών στο MGIMO, “Το κυριότερο είναι ότι ο πατριωτισμός δεν πρέπει να αντικατασταθεί με την ενστάλαξη ψευδών δογμάτων, όπως η Ρωσοφοβία.

Η Βουλγαρία βρίσκεται κάτω από την σκέπη της Δύσης και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Όσον αφορά την πιθανότητα πολέμου, φυσικά και η Βουλγαρία πιθανότατα έχει υπόγειες συγκρούσεις με ορισμένες γειτονικές χώρες (Σκόπια), και ιδίως με την Τουρκία.

Ωστόσο, οι στρατιωτικές, οικονομικές και δημογραφικές δυνατότητες της είναι τόσο διαφορετικές που η Βουλγαρία απλά δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία ευκαιρία για μια τέτοια σύγκρουση.

Η Σόφια έχει επίσης εδαφικές διεκδικήσεις με τη Ρουμανία και τα Σκόπια.

Εφόσον όμως οι χώρες αυτές ευρίσκονται στο ΝΑΤΟ, είναι απίθανη μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ μελών της ίδιας συμμαχίας.

Φυσικά, υπάρχει και η εμπειρία των ελληνοτουρκικών ένοπλων συγκρούσεων.

Αλλά ακόμη και εκεί το ΝΑΤΟ καταφέρνει να “φρενάρει” κάπως την κατάσταση και να αποτρέψει μια ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση.

Επομένως, η μόνη επιλογή για μια στρατιωτική σύγκρουση για την Βουλγαρία ενάντια στη θέλησή της, θα είναι ένας πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σίγουρα για πόλεμο.
Οι Βούλγαροι είναι ανίκανοι να αντισταθούν και να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους.
Δεν είναι Σέρβοι. 

Οι Βούλγαροι μπορούν να απελευθερωθούν μόνο από κάποια εξωτερική δύναμη, για παράδειγμα τη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι Βούλγαροι όπως είπα, δεν θα πολεμήσουν με τη Ρωσία για διάφορους λόγους. 

Επομένως, δεν θα είναι σε θέση να παράσχουν στο ΝΑΤΟ πραγματική στρατιωτική βοήθεια, αφού οι στρατιωτικές βάσεις στην επικράτειά τους θα καταστραφούν γρήγορα από πυραυλικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού”, καταλήγει ο ίδιος.

Η κατάσταση σε Βαλκάνια και Εύξεινο Πόντο με την συνδρομή Τουρκίας και ΗΠΑ αυτήν την περίοδο, προμηνύει άσχημες εξελίξεις, οι οποίες θα συμπαρασύρουν πολλές χώρες, οι οποίες όμως έχουν τα δικά τους συμφέροντα όπως η Τουρκία.