GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η δυναστεία Μητσοτάκη δια χειρός ελληνικού λαού

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Τα περισσότερα από τα τελευταία εβδομήντα χρόνι...



Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τα περισσότερα από τα τελευταία εβδομήντα χρόνια (70) την Πατρίδα μας κυβερνούν πολιτικές δυναστείες, που η ταυτότητα όλων αυτών αναγράφει ως επάγγελμα, πολιτικός, αφού υπήρξαν ανεπάγγελτοι! 

Χωρίς να έχουν κολλήσει ένσημα εργασίας, για να μπορούν να έχουν άποψη της σκληρής εργασίας που βιώνει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού!

Μη έχοντας ξυπνήσει από τα χαράματα για να πάνε στο εργοστάσιο, μεταφερόμενοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία της ταλαιπωρίας!
Χωρίς να έχουν τσαπίσει την ελληνική γη, υπό αντίξοες τις περισσότερε φορές καιρικές συνθήκες, για να παράγουν τα τρόφιμα που θα σερβιριστούν στο ελληνικό τραπέζι!

Γιατί αυτοί οι γόνοι των πολιτικών δυναστειών της Πατρίδος μας, που είναι μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, γεννήθηκαν για να είναι κυβερνήτες της Ελλάδος!
Μεγαλώνοντας στα σατέν σεντόνια και τρώγοντας πλούσια εδέσματα, που ο φτωχός, μεροκαματιάρης λαός δεν τα έχει δει στον ύπνο του!
Σπουδάζοντας από το χρήμα και τους κόπους του λαού σε ακριβά κολλέγια, σε χλιδάτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκπαιδευόμενοι στο σαβουάρ βιβρ (savoir vivre) της “υψηλής κοινωνίας”, για το πως θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, όταν τελειώσουν την “εκπαίδευσή” τους, υφαρπάζοντας την ψήφο του! 

Δυναστείες πολιτικών λοιπόν, από τις ίδιες πολιτικές οικογένειες που γίνονται κυβερνήτες, εκλεγμένοι δημοκρατικά, αλλά επί της ουσίας κυβερνήτες μοναρχικών συστημάτων καταπίεσης του λαού! 

Δυναστεία οικογένειας Καραμανλή…

Ιδρυτής της δυναστείας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος διετέλεσε τέσσερις (4) φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδος και δυο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Θα τον θυμούνται όλοι, από την πρώτη του θητεία ως Πρωθυπουργός 1955-1963), όταν τσιμεντοποίησε την Ελλάδα και κυρίως την Πρωτεύουσά της, την Αθήνα! 
Όταν πρωτοστάτησε στην αποφυλάκιση εγκληματιών πολέμου (βλέπε υπόθεση Μέρτεν) με αντάλλαγμα υψηλό δάνειο από την Γερμανία!
Θα τον θυμούνται όλοι, από τη δεύτερη θητεία του ως Πρωθυπουργός, όταν τον επέβαλε ο ξένος παράγοντας για να διαχειριστεί τα ερείπια που τάχατες άφησε η επταετής δικτατορία των Συνταγματαρχών και ο ίδιος δημιούργησε τον “Αττίλα 2” στην ελληνική Μεγαλόνησο, την Κύπρο, με το απεχθές και προδοτικό: 
“Η Κύπρος κείται μακράν”!

Βεβαίως και σε όλες τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ΕΡΕ και με την ΝΔ ακολούθως, Υπουργός σε πολλά Υπουργεία, ο αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας Καραμανλής!

Ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, είναι στην σημερινή κυβέρνηση Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, που όλο προσθέτει νέα λεωφορεία και αυξάνει τα δρομολόγια για να αποφεύγεται ο συνωστισμός του δύσμοιρων εργαζομένων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, διεκδικώντας στην σημερινή κυβέρνηση το έπαθλο του “χρυσού βατόμουρου” (αντιβραβεία των Όσκαρ)!

Επίσης, εξέχουσα θέση στην “δυναστεία Καραμανλή” έχει ο Κώστας Καραμανλής, ανιψιός του Κωνσταντίνου, ο οποίος διετέλεσε δυο (2) φορές Πρωθυπουργός, παραδίδοντας κυριολεκτικά τη δεύτερη φορά την Ελλάδα (2009) στα χέρια του ολετήρα Γιώργου Παπανδρέου!
Όπως το 2000 συμβιβάστηκε και εκχώρησε την Εξουσία στο ΠΑΣΟΚ του ετέρου πολιτικού ολετήρα Κώστα Σημίτη, κατά την νύχτα της πολιτικής ανατροπής, όταν άλλαξαν τα εκλογικά δεδομένα και το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε 43,79% και η ΝΔ 42,74%!

Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επέβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2015-2020) τον Προκόπη Παυλόπουλο και παρέμεινε Βουλευτής στο κοινοβούλιο χωρίς ποτέ να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Παραμένοντας άφωνος και σήμερα που η Πατρίδα δέχεται επί μήνες επίθεση από την Τουρκία με συνέπεια, ενδεχομένως, να απωλέσει κυριαρχικά δικαιώματα!

Δυναστεία οικογένειας Παπανδρέου…

Ιδρυτής της δυναστείας ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος διετέλεσε τρεις (3) φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδος (1944-1945, 1963, 1964-1965)!

Ο γιος του Ανδρέας, διετέλεσε τρεις (3) φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδος (1981,1985,1993)!

Ο πλέον Αμερικανόφιλος Πρωθυπουργός, που διακήρυτται, πως “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο Συνδικάτο” και πως “Οι Αμερικανοί είναι φονιάδες των λαών”, (όχι βέβαια πως είχε άδικο) προκειμένου να κρύψει την Αμερικανοδουλεία του, αυτός ο Αμερικανοτραφής πολιτικός!

Ο οποίος στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου 1974, υπερασπιζόταν το τρίπτυχο “Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση”!

Μεταβάλλοντας την Δημοκρατία σε κομματοκρατία, των “Αυριανιστών” με τις απανταχού κλαδικές!
Και στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό!
Ο πολιτικός εφευρέτης της ΑΤΑ (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή)!
Ο πολιτικός που διέλυσε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και ο οποίος απαγόρευσε τις απεργίες των εργαζομένων!
Ο πολιτικός που εκπαίδευσε τον Κώστα Σημίτη για να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματά της Ελλάδος (Κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, Συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο του 1997) μετά ευχαριστιών προς τους Αμερικανούς του “βαθέως κράτους” τους! 

Συνεχιστής της δυναστείας Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου, του ψευδεπίγραφου “λεφτά υπάρχουν” και μέσω του οποίου κέρδισε τις εκλογές του 2009!
Ο πολιτικός ολετήρας, που ανάγκασε την Πατρίδα να υποταχτεί στα Μνημόνια δανεισμού και να δημιουργήσει νέα Αμερικανογερμανική Κατοχή στην Ελλάδα!
Εξαγγέλλοντας την υποταγή μας στα Μνημόνια από το ακριτικό Καστελλόριζο, όλως τυχαίως!
Αφού σήμερα, δέκα (10) χρόνια μετά το Καστελλόριζο είναι το κέντρο αντιπαράθεσης με την Τουρκία!

Ο Αμερικανοτραφής πολιτικός Γιώργος Παπανδρέου της κλίκας του ΕΛΙΑΜΕΠ, που σκοπό έχει την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να μας επιλύσει τις διαφορές μας (;;;) με την ταραχοποιό Τουρκία!

Δυναστεία οικογένειας Μητσοτάκη…

Ιδρυτής της δυναστείας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!
Ο οποίος αν και μια φορά διετέλεσε Πρωθυπουργός, εν τούτοις ήταν αρκετό για να αποδεχτεί ότι έχει θεμιτά συμφέροντα στο Αιγαίο η Τουρκία!
Αποδεχόμενος, πως είναι καλύτερα το κείμενο της Συμφωνίας της Μαδρίτης να το συνέτασσαν οι Αμερικανοί, παρά οι Τούρκοι, όπως του εκμυστηρεύτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ!
Εμπνευστής του δόγματος “Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” με την Τουρκία!
Με ποια χώρα τελικά;
Με την χώρα, που όλος ο πολιτισμένος κόσμος αναγνωρίζει ως τον ταραχοποιό της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου και όχι μόνο;
Tου πολεμοχαρή Ρ. Τ. Ερντογάν;
Ο οποίος διεκδικεί την μισή Ελλάδα;
Για τον οποίο θεωρούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πως μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να συνομιλήσει άμεσα μαζί του, γιατί “της πάει, γιατί είναι στο στυλ της”;

Την οποία Ντόρα Μπακογιάννη, του “βαθέως κράτους των Αθηνών”, προόριζε για Πρωθυπουργό της Ελλάδος, αλλά δεν του έκατσε;

Την πολιτικό που πριόνιζε τα πόδια του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από την θέση της ΥΠΕΞ, ακυρώνοντας σε συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, τις δυο τεράστιες ενεργειακές επενδύσεις, του αγωγού αργού πετρελαίου “Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης” και του αγωγού φυσικού αερίου “South Stream”, επειδή ήταν ρωσικές;

Η πολιτικός υπέρμαχη των Μνημονίων, του σχεδίου Ανάν, της Συμφωνίας των Πρεσπών, της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών!

Η οποία προώθησε τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, ως Δήμαρχο Καρπενησίου, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Δήμαρχο Αθηναίων!
Προκειμένου να τον δει Πρωθυπουργό της Ελλάδος, από την στιγμή που δεν μπόρεσε να γίνει η ίδια!

Που όμως από το πουθενά έγινε ο αδερφός της, Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο οποίος ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό επανειλημμένως!
Ο πολιτικός που προσκύνησε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών!
Ο πολιτικός που είναι φερέφωνο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της!
Δεχόμενος τους συνεχείς εξευτελισμούς του ισλαμοφασίστα Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο!
Δεχόμενος τους συνεχείς εξευτελισμούς της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με τις ατέρμονες υποσχέσεις περί επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας!
Που το αίτημά του προς την Γερμανία, περί αναστολής πώλησης γερμανικού εξοπλιστικού προγράμματος στην Τουρκία, πετάχτηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο στον κάλαθο των αχρήστων!

Του πολιτικού που καταστρέφει την παιδεία!
Του πολιτικού που καταστρέφει την επιχειρηματικότητα!
Του πολιτικού που δημιουργεί μια χώρα ανεργίας και η οποία θα ζει με επιδόματα!
Του πολιτικού που προσπαθεί να αποκόψει τους Έλληνες από τις παραδοσιακές τους αρχές! Σφραγίζοντας τις Εκκλησίες!
Απαγορεύοντας την Θεία Κοινωνία, Σώματος και Αίματος Χριστού στους πιστούς Έλληνες! 
Απαγορεύοντας τις παρελάσεις απόδοσης Τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία!

Ανασχηματισμός και εκλογές τον Οκτώβριο…

Αυτός ο Πρωθυπουργός σήμερα είναι σε συνεχή παραζάλη!
Τίποτε δεν του βγαίνει, παρ΄ ότι τα Συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν μέσω των δημοσκοπήσεων που πληρώνουν, να τον φέρνουν με ψηλά ποσοστά!

Ελέω βέβαια και μιας ανύπαρκτης αντιπολιτεύσεως!

Γι΄ αυτό έχει σκεφτεί αρκετές φορές να κάνει δομικό ανασχηματισμό, αλλά συνεχώς τον αναβάλλει!
Για να “φάει” τους επικίνδυνους Υπουργούς, που δεν αποδέχονται την γερμανική Κατοχή και που δεν ασπάζονται την πολυπολιτισμικότητα του Πρωθυπουργού!

Που δεν είναι υπέρμαχοι του Πρωθυπουργικού δόγματος, περί του κατευνασμού της τουρκικής επιθετικότητας και της γερμανικής φιλότουρκης πολιτικής!

Ωστόσο, πάλι ακούγεται έντονα στο Μαξίμου, πως στις αρχές του νέου χρόνου θα γίνει αυτός ο δομικός ανασχηματισμός!
Για να διαχειριστεί τις πληγές που επέφερε στο κυβερνόν κόμμα, αλλά και σε όλο το πολιτικό μας Σύστημα η επιδημία του κορωνοϊού!

Που κατά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθεί το τέλος της επιδημίας στο τέλος της Ανοίξεως!
Για να προετοιμαστεί ακολούθως, όλο το καλοκαίρι για τις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως μου αποκάλυψε κυβερνητική πηγή!

Καλή χρονιά Συνέλληνες…

Κι όχι “Συμπολίτες” όπως μυστηριωδώς αναφέρει σε όλα του τα διαγγέλματα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!
Κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων!
Αφού στην πολυπολιτισμική Ελλάδα δεν κατοικούν πλέον μόνο Έλληνες!