GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το είπε και το κάνει - Ετοιμάζεται να κλείσει δεκάδες τζαμιά στην Γαλλία ο Εμμανουέλ Μακρόν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανίν, δήλωσε πως θα ελεγχθούν 76 τζαμιά στην χώρα και εξ αυτών κάποια θα κλείσουν . Από τ...




Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανίν, δήλωσε πως θα ελεγχθούν 76 τζαμιά στην χώρα και εξ αυτών κάποια θα κλείσουν.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Εμμανουέλ Μακρόν, σε τρία χρόνια έκλεισαν 43 τζαμιά. 

Συγκεκριμένα, σε αναρτησή του στο twitter o υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανίν, σημείωσε πώς με εντολή του κατά τις επόμενες μέρες θα ελεγχθούν 76 τζάμια.

Με βάση τόσο το τελεσίγραφο Μακρόν προς τους μουσουλμάνους της χώρας, όσο και τα αυστηρότερα μέτρα που θεσπίζονται στην Γαλλία κατά του ισλαμικού "σεπαρατισμού" δεν είναι απίθανο πολλά από αυτά να αναγκαστούν να κλείσουν, ειδικά εάν υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέονται με χώρες του εξωτερικού, οι οποίες προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή εντός της Γαλλικής Επικράτειας.

Υπάρχουν υποψίες πως στα 76 τζαμιά καλλιεργείται ο ισλαμικός αυτονομισμός, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ ενώ την είδηση επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικών που υπογραμμίζουν πως «όλα θα ελεγχθούν και όσα πρέπει να κλείσουν θα κλείσουν».

Ο Νταρμανέν έστειλε στις 27 Νοεμβρίου επιστολή στους περιφερειάρχες, διευκρινίζοντας τη δράση που πρέπει να αναλάβουν.

Στο έγγραφο ο υπουργός στοχεύει 76 τζαμιά εκ των οποίων 16 βρίσκονται στην περιοχή του Παρισιού και τα υπόλοιπα 60 στην υπόλοιπη χώρα. Απο τα 76 τα 18 θα ελεγχθούν άμεσα και μπορεί και να κλείσουν, έγινε γνωστό.

Τα 3 βρίσκονται στο υποβαθμισμένο προάστιο Σεν Ντενί.

Στη Γαλλία μετά από την δολοφονία στις 16 Οκτωβρίου το δάσκαλο Σαμουέλ Παρί, αυξηθήκαν οι έφοδοι και οι πιέσεις σε συλλόγους μουσουλμάνων και σε τζαμιά.