GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εικόνες που συγκλονίζουν: Αρμένιοι αποχαιρετούν τις εκκλησίες τους πριν ξεριζωθούν την ίδια στιγμή που τις βεβηλώνουν ισλαμιστές(βίντεο)

Ξεριζώνονται οι Αρμένιοι από τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα οποία περιέρχονται στον έλεγχο των Αζέρων, μετά την κατάπαυση του πυρός ...



Ξεριζώνονται οι Αρμένιοι από τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα οποία περιέρχονται στον έλεγχο των Αζέρων, μετά την κατάπαυση του πυρός που υπεγράφη ανάμεσα σε Μπακού και Γεραβάν, υπό την αιγίδα της Μόσχας, ενώ την ίδια στιγμή ισλαμιστές δείχνουν στο διαδίκτυο τον σεβασμό που δείχνουν στα χριστιανικά μνημεία και στους κατοίκους.

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει ότι ένα τμήμα του θύλακα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων, θα τεθεί υπό τον έλεγχο των αζερικών δυνάμεων ασφαλείας. 

Επιπλέον, προβλέπει την ασφαλή μετακίνηση των αρμενικών πληθυσμών των συγκεκριμένων περιοχών προς τα υπόλοιπα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα οποία παραμένουν εκτός της κυριότητας των Αζέρων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Αρμένιους να αποχαιρετούν με τον τρόπο τους εκκλησίες, πριν ξεριζωθούν από τα εδάφη τους ενώ άλλοι κάτοικοι αδειάζουν τους τάφους για μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών.


Και εκεί που φεύγουν οι Αρμένιοι έρχονται οι ισλαμιστές. Ισλαμιστής στο Αρτσάχ ανέβηκε πάνω σε εκκλησία κραυγάζοντας “Αλλάχ ου Ακμπάρ” και άλλα ισλαμιστικά συνθήματα, τα οποία επαναλαμβάνουν οι άλλοι σύντροφοι από κάτω.


Είναι σαφές το πόσο το Αζερμπαϊτζάν θα σεβαστεί τα χριστιανικά μνημεία ενώ ήδη κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο όπου Αζέροι και μισθοφόροι κόβουν τα αυτιά και τα χέρια κατοίκων του Αρτσάχ γιατί αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

pronews.gr