GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η κατοχική δύναμη βάφτισε ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» τα εδάφη που κατέκ...




37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η κατοχική δύναμη βάφτισε ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» τα εδάφη που κατέκτησε η Τουρκία με την εισβολή της 20ής Ιουλίυο 1974.

Ήταν η μέρα που Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι ακύρωσαν εν στιγμή την οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο, τον δρόμο της παρανομίας, της «θεσμοθέτησης» των εγκλημάτων.

37 χρόνια από την ημέρα που ο φονιάς της ΤΜΤ Ραούφ Ντενκτάς, αυτοανακηρύχθηκε «πρόεδρος» ενός παράνομου μορφώματος που κτίστηκε και κτίζεται πάνω στα κλεμμένα της εισβολής και της κατοχής. Τόσα χρόνια μετά, η προσοχή στρέφεται στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έρχεται για να πλαισιώσει τους πανηγυρισμούς, καταδεικνύοντας ότι το έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας συνεχίζεται. 

Το νεοοθωμανικό πικ-νικ, μια πράξη με σκοπό να διαδοθεί η εκστρατεία τουρκοποίησης της περίκλειστης πόλης, είναι μια πράξη εις βάρος όλων των προσφύγων και όχι μόνο των Αμμοχωστιανών.

Είναι μια πράξη που ακυρώνει την ψευδαίσθηση όσων ετοιμάζουν βαλίτσες για να «επιστρέψουν» στην πόλη υπό τουρκική διοίκηση.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» διατρανώνει ξανά το σύνθημα της μεγάλης πόρείας της 17ης Οκτωβρίου: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ.

Απαξιώνει την κακόγουστη φιέστα και επιμένει ότι ο αγώνας ή θα είναι συλλογικός, αντικατοχικός, πατριωτικός ή δεν θα υπάρξει.

Αμφισβητεί τις προθέσεις οποιουδήποτε διατηρεί αλισβερίσια με τον Ερντογάν και το τουρκικό καθεστώς και απορρίπτει κάθε ιδέα διχοτόμησης, λύσης δύο κρατών και κήδευσης της Κερύνειας ή της Αμμοχώστου προς υπηρεσία κάποιας διευθέτησης.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ