GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο εμβολιασμός και το σχέδιο πρόωρων εκλογών

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο Μητσοτάκης ανέλυσε την στρατηγική της κυβέρνησής του για τον εμβολιασ...



Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο Μητσοτάκης ανέλυσε την στρατηγική της κυβέρνησής του για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο «γουρλής» Πρωθυπουργός είπε ορισμένα πράγματα που σκιαγραφούν το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους 9 μήνες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου αναμένονται από τις αρχές του 2021.

Είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση…θα αφήσουμε για τα καλά πίσω μας αυτή την πανδημία».

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως μέχρι τον Μάιο του ’21 θα έχει προβεί στην άρση όλων-ή σχεδόν όλων-των μέτρων που αφορούν την ανάσχεση του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι «ανοίγει ένα παράθυρο» για τον Μητσοτάκη, προκειμένου εκείνη την περίοδο να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί της έναρξης του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, να αναπτύξει ένα προπαγανδιστικό πολιτικό αφήγημα του τύπου «τα χειρότερα πέρασαν, έρχεται η ανάπτυξη» και να αποσπάσει την προσοχή του εκλογικού σώματος από τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος και τις αναπόφευκτες οικονομικές και εθνικές δυσχέρειες του χειμώνα 2021-2022.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο.

Είναι όμως πολιτικά λογικό και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Η υλοποίησή του ή μη, θα εξαρτηθεί οπωσδήποτε από πολλούς παράγοντες.

Στην ίδια «λογική» εντάσσονται και φήμες που κυκλοφορούν εσχάτως στην πολιτική πιάτσα για ίδρυση νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ, το οποίο θα έχει ως στόχο να συγκρατήσει τις διαρροές ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα προς τους Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων (τα οποία για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται), οι διαρροές αυτές είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Η αγωνία του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι έκδηλη, σε σημείο να έχει επιστρατεύσει στελέχη της ΝΔ με μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση προεκλογικών σχεδιασμών, προκειμένου να στήσουν το νέο κόμμα το οποίο-καίτοι θα εμφανίζεται προς τα έξω ως πατριωτικό-θα ελέγχεται πλήρως από τη ΝΔ και η αποστολή του θα είναι να προσελκύσει ψήφους από τον χώρο της λαϊκής δεξιάς και του εθνικισμού.

Αυτό που ξεχνούν όμως οι ιθύνοντες της ΝΔ, είναι ότι «το άδικον ουκ ευλογείται».

Οι πατριωτικά σκεπτόμενοι Έλληνες δεν λησμονούν τα επαναλαμβανόμενα ανομήματα της ψευδο-δεξιάς παράταξης σε βάρος τόσο των λαϊκών συμφερόντων, όσο και των αδίκως διωχθέντων και φυλακισθέντων εθνικιστών.

Όποτε κι αν διεξαχθούν εκλογές, πρόωρες ή στη λήξη της τετραετίας, οι Έλληνες για την Πατρίδα με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Ηλία Κασιδιάρη, θα δώσουν δυναμικό παρών με πλήρη ψηφοδέλτια και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα και θα πετύχουν τους στόχους τους!

Τα σχέδια για ανάσχεση και υφαρπαγή της αντισυστημικής ψήφου, δεν θα περάσουν! 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ