GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αβέρωφ: Το Κυπριακό θα μπει σε βαθιά νερά και πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά

Έρχονται εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα και πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά γιατί το Κυπριακό θα μπει σε βαθιά νερά, δήλωσε σήμερα ο Πρό...



Έρχονται εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα και πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά γιατί το Κυπριακό θα μπει σε βαθιά νερά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αναφερόμενος στην αποχώρηση του "Γιαβούζ" από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είπε πως αυτή έρχεται εις απάντηση προς όσους υποβάθμισαν τις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενήργησε σωστά.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Stephen Lillie, την Πρέσβειρα της Αγγλίας που εδρεύει στην Αθήνα, Kate Smith και τον Πρέσβη της Αγγλίας που εδρεύει στην Άγκυρα, Sir Dominick Chilcott, ο κ. Νεοφύτου είπε πως έρχονται εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα και πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά γιατί το Κυπριακό θα μπει σε βαθιά νερά.

"Το Κυπριακό δεν είναι πλέον πρόβλημα Κύπρου - Τουρκίας αλλά είναι και ευρωπαϊκό αλλά και γεωπολιτικό", σημείωσε.
Ερωτηθείς αν αυτή είναι μια εκτίμηση που του μετέφεραν οι πρέσβεις με τους οποίους συναντήθηκε και πού εδράζεται αυτή η εκτίμηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως αυτή ήταν εκτίμηση που είχε και πριν την ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι έρχονται εξελίξεις "και ενισχύεται με τις επαφές που έχουμε και με διπλωμάτες, αλλά και με επαφές στην Ευρώπη". 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως πιστεύει ότι αυτή θα είναι "μια τελευταία ευκαιρία για μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, μια σοβαρότατη προσπάθεια εκ μέρους του διεθνή παράγοντα και της ΕΕ".

Σε σχέση με την αποχώρηση του "Γιαβούζ" από την κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως η αποχώρηση αυτή είναι εις απάντηση σε όσους υποβάθμισαν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου.
Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι σωστά ενήργησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ