GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαλύεται η ψευδοκυβέρνηση στα Κατεχόμενα: Σάλος από την πειρατεία Ερντογάν για την Αμμόχωστο

Η απόλυτη ''κόλαση'' Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στο ψευδοκράτος η πειρατική απόφαση Ερντογάν – Τατάρ για την περίκλεισ...



Η απόλυτη ''κόλαση''

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στο ψευδοκράτος η πειρατική απόφαση Ερντογάν – Τατάρ για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης το Κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Οζερσάι, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον «κυβερνητικό» συνασπισμό.
Αποσύρεται από την ψευδοκυβέρνηση Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Γενί Ντουζέν, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του Λαού (Halkini Partisi) έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από την ψευδοκυβέρνηση Ερσίν Τατάρ.
Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews από την Κύπρο, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Γενάλ Σουίρ, δήλωσε ότι το UBP, το κόμμα του Τατάρ, αγνόησε τη στάση του συνασπισμού, ο οποίος επέμενε να ανοίξει το Βαρώσι βάσει του διεθνούς δικαίου.
Σημειώνοντας ότι το Βαρώσι δεν μπορεί να γίνει μέρος της «προεκλογικής» αντιπαράθεσης, τόνισε ότι η αιτία γι’ αυτό είναι ο Ερσίν Τατάρ.

Το Κόμμα του Λαού θα παραμείνει στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, μέχρι τον σχηματισμό νέας «κυβέρνησης».

Οζερσάι: Μόνο ζημιά θα προκαλέσει

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politis της Κύπρου, ο Κουντρέτ Οζερσάι σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτό που έγινε για το Βαρώσι δεν αφορά απόφαση του «υπουργικού», ούτε έχει σχέση με αυτό που συζητούνταν για άνοιγμα του Βαρωσίου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και την απόδοση των εκεί περιουσιών στους παλιούς ιδιοκτήτες.
«Αυτό δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού, αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι».

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι για το θέμα ο ίδιος ενημερώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν από τον Ερσίν Τατάρ όταν τον πήρε ο ίδιος τηλέφωνο, και πρόσθεσε πως είχε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ένα τέτοιο σοβαρό θέμα αν γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας, θα επιφέρει μόνο ζημιά και αυτό ακριβώς έγινε.
Αυτήν τη στιγμή, συνέχισε, δεν υπάρχει μια «κυβέρνηση» μόνη της, αλλά μια «κυβερνητική» συμμαχία και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι σε τέτοια σημαντικά ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις, «ο κ. Τατάρ αυτό δεν το έμαθε ακόμα, δεν το έχει καταλάβει».
Ενας υποψήφιος «πρόεδρος» είναι φρικτό να μην ξέρει πώς δουλεύει ένας «κράτος» ή να το παραβλέπει, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» πηγαίνοντας στην κάλπη δεν θα ενισχύσει τέτοιου είδους πολιτικά κόλπα.

Εντονη αντίδραση Ακιντζί

Εντονη ήταν η αντίδραση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που τόνισε ότι αυτό που γίνεται στο Βαρώσι λίγο πριν τις «εκλογές» είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τον τουρκοκυπριακό «λαό» στη διεθνή σκηνή, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ προετοιμάζεται να συγκαλέσει μετά τις «προεδρικές» μια άτυπη σύνοδο 5+1.

Στη γραπτή του δήλωση επανέλαβε τη θέση του ότι «μένοντας εντός του διεθνούς δικαίου και χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ΗΕ, το θέμα του Βαρωσίου πρέπει να αξιολογηθεί όχι ως ένα εμπόδιο στη λύση, αλλά ως ένα στοιχείο που θα συμβάλει στη λύση».

Εχω καθήκον να ξεκαθαρίσω, συνέχισε, ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το Βαρώσι, που περιλαμβάνεται και στις ευθύνες της «προεδρίας», το να γίνει λίγο πριν τις «εκλογές» προεκλογικό αντικείμενο, «είναι πολύ λάθος».
«Πιστεύω ότι ο τ/κ λαός θα δώσει την απαραίτητη απάντηση με ελεύθερη βούληση στα όσα γίνονται» κατέληξε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Συνεδριάζουν εκτάκτως

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μετέδωσε ότι τα κεντρικά συλλογικά όργανα των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κόμμα του Λαού συνεδριάζουν εκτάκτως απόψε.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politis, σε ανάρτησή του πριν λίγο ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι «Θα συνεχίσουμε να καταφεύγουμε στη βούληση του λαού μας ενάντια σε κάθε είδους παρέμβαση και χειραγώγηση, από όπου και αν προέρχονται.
Το μόνο λιμάνι που θα καταφύγουμε είναι η θέληση του λαού μας».

pentapostagma.gr