GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με αντί-Navtex απαντά η Ελλάδα - Άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή που πλέει το ''Oruc Reis''

Άμεση η απάντηση των ΕΔ  ΗΤουρκία συνεχίζει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και δεν φαίνεται να θέλει να υποχωρήσει. Το Μαξίμ...



Άμεση η απάντηση των ΕΔ 

ΗΤουρκία συνεχίζει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και δεν φαίνεται να θέλει να υποχωρήσει.
Το Μαξίμου θα πρέπει να σοβαρευτεί την ίδια στιγμή, διότι η χθεσινή του ανακοίνωση ήταν πραγματικά αστεία για την τουρκική NAVTEX:

''Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική.
Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια.''

Μάλλον οι άνθρωποι που έβγαλαν την ανακοίνωση νομίζουν ότι κάνουν πολιτικό μάρκετινγκ απέναντι σε αδίστακτους βαρβάρους.
Η ακόμα χειρότερα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης! 

Η απάντηση των ΕΔ

Με άσκηση με πραγματικά πυρά σε περιοχή που περιλαμβάνει και τα ύδατα της NAVTEX που επεκτάθηκε χθες από την τουρκική πλευρά, απαντά η Αθήνα στις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται από αρμόδιες πηγές, κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.
Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ώς τις βραδυνές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Πάντως χρειάζεται δυναμικότερη απάντηση, με τον Κ. Μητσοτάκη όμως να έχει επιλέξει την εκτόνωση, μέχρι πότε όμως; Τι περιμένει η Κυβέρνηση;


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"