GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιατί Ελλάδα και Κύπρος δεν οριοθετούν ακόμα ΑΟΖ;

της Φανούλας Αργυρού Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ακόμα ένα εξαίρετο άρθρο της έγκριτης δημοσιογράφου εξ Αθηνών Κύρας Αδάμ, με τίτλ...



της Φανούλας Αργυρού

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ακόμα ένα εξαίρετο άρθρο της έγκριτης δημοσιογράφου εξ Αθηνών Κύρας Αδάμ, με τίτλο «Η τουρκοποίηση της ελληνικής κυριαρχίας! 
Αποκαλυπτικός χάρτης»  το περιεχόμενο του οποίου έπρεπε να είχε θορυβήσει  τους πάντες.
Επικρίνει την πρόσφατη οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας/Αιγύπτου και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«…Η απόσταση της ευθείας γραμμής είναι περίπου 150νμ και αποτελεί επικράτηση των αιγυπτιακών συμφερόντων σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Και τούτο διότι δεν κλείνει με ευθεία γραμμή τους κόλπους, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Θάλασσας, με αποτέλεσμα η μέση γραμμή να μετακινείται από 10νμ έως 40νμ βορειότερα και να δίνει το δικαίωμα στην Αίγυπτο να έχει λόγο σε μελλοντική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας/Κύπρου/Τουρκίας/Λιβύης.
Άλλωστε ο όρος της Συμφωνίας  (άρθρο1 παρ. ε)  ότι «τυχόν αναθεώρηση των σημείων Α και Ε ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα σε τυχόν μελλοντική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με  άλλα γειτονικά κράτη (σ.σ. Κύπρος, Τουρκία, Λιβύη) πρέπει να έχει και την έγκριση της Αιγύπτου..» ήταν απαίτηση του Καϊρου.
Δηλαδή κάναμε την Αίγυπτο συνέταιρο στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επι της ΑΟΖ , επιτρέποντας στο Κάιρο να  μας «χορεύει» ανάλογα με τις πολιτικές και θρησκευτικές εξελίξεις  του…»

Και το κύριο ερώτημα παραμένει:

Γιατί δεν οριοθέτησε η  Ελλάδα πρώτα με την Κύπρο ΑΟΖ;
Μπορούν και τώρα γιατί δεν το κάνουν;
Τι και ποίους φοβούνται;


ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/8/2020

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"