GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση - Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας

Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Δύο ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος - Θα χρειαστεί πολύς...



Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Δύο ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος - Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση, σε εργοστασιακό χώρο της οδού Σώρου, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Τατοΐου στη Μεταμόρφωση, μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, δεν αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το μεσημέρι. 

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.
Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, πρόκειται για χώρο με ανακυκλώσιμα υλικά και πλαστικά.
Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. 









Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προς το παρόν, επιχειρούν περιφερειακά, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εισέλθουν στο εσωτερικό του εργοστασίου και όπως έγινε γνωστό, έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.







Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο εργοστασίο, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί με βεβαιότητα όταν οι δυνάμεις καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό.

Πλησίον του σημείου της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά ούτε στους διπλανούς χώρους, ούτε σε κατοικημένη περιοχή.



Οι δυνάμεις της πυροσβεστικές ενισχύονται και πλέον επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.



Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

protothema.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"